Studiu îngrijorător despre alimentația românilor! Care ar fi soluția

Un studiu realizat de Millward Brown arată că românii nu includ suficient fructele şi legumele în alimentaţia zilnică. Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, este recomandat consumul unei cantităţi minime de 400 de grame de fructe şi legume în fiecare zi, împărţită în 5 porţii. Există numeroase modalităţi simple de a suplini lipsa consumului de fructe şi legume.

Legumele şi fructele au un rol important în prevenirea mai multor boli, precum diabetul, bolile cardiovasculare şi cancerul, deoarece conţin fibre, vitamine şi minerale indispensabile organismului uman. Deşi tot mai mulţi români sunt conştienţi de proprietăţile nutritive ale acestor produse, dieta lor nu conţine suficiente fructe şi legume. Doar 14% dintre români consumă zilnic cele 4-5 porţii de fructe recomandate şi doar 10% legume, iar 47% dintre români consumă fructe de 2-3 ori pe zi şi 37% - legume.

Cum ”se apără” românii

Principalul argument pe care românii îl oferă pentru absenţa fructelor şi a legumelor din dieta zilnică este lipsa timpului. Mesele sănătoase sunt înlocuite cu gustări rapide şi disponibile la scară largă. Totuşi, produsele necesare unei bune funcţionări a organismului uman sunt, de asemenea, accesibile. Astfel de produse sunt sucurile 100% şi mousse-urile, care au aceleaşi proprietăţi nutritive ca fructele şi legumele din care sunt făcute.

Soluții pentru lipsa fructelor și legumelor din alimentație

Organizaţia Mondială a Sănătăţii confirmă faptul că un pahar de suc de fructe sau suc de fructe şi legume (200 ml) poate înlocui una din cele 5 porţii recomandate de fructe şi legume. Sucurile sunt 100% produse naturale, obţinute exclusiv din fructe şi legume, fără zahăr sau conservanţi adăugaţi. De exemplu, un pahar de suc de portocale la micul dejun încarcă organismul cu vitamina C, oferind energie pentru întreaga dimineaţă.

Citește și: Consumul de fructe şi legume te face să arăţi mai atractiv în doar 6 săptămâni

O gustare valoroasă pentru organism poate fi, de asemenea, şi mousse-ul din fructe sau din fructe şi legume, produs mai puţin cunoscut pe piaţa din România. Mousse-urile sunt produse 100% naturale, obţinute din piure de fructe şi legume. 

Sucurile şi mousse-urile incluse în dieta zilnică sunt un mod isteţ de a compensa lipsa fructelor şi legumelor din alimentaţie.

Campania “Mousse şi suc 100%! aici sunt vitaminele isteţe” este finanţată de Uniunea Europeană şi Republica Polonă, precum şi din Fondul de promovare a Fructelor şi Legumelor oferit de KUPS.

Mai multe informaţii despre vitaminele isteţe, inclusiv trucuri pentru convingerea copiilor să consume fructe şi legume, dar și despre întreaga campanie, sunt disponibile aici.

Vezi și: Remedii naturale pentru a ajuta ficatul să se vindece

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel