Urmărește emisiunea live


Sticla cuptorului este foarte murdară? Curățați-o astfel și grăsimea va dispărea într-o clipă

Sticla cuptorului este foarte murdară. Curățați-o astfel și grăsimea va dispărea dintr-o clipă. Sursa - pixabay.com
Sticla cuptorului este foarte murdară. Curățați-o astfel și grăsimea va dispărea dintr-o clipă. Sursa - pixabay.com

Cuptorul este unul dintre cele mai folosite aparate electrocasnice.

Gospodinele gătesc în cuptor mai multe alimente într-un mod mai sănătos și mai delicios. Deoarece este folosit continuu, aveți tendința să uitați să-l curățați corect.

Un cuptor murdar nu este o opțiune sănătoasă, deoarece gătiți alimentele și contaminarea cu resturi de alimente arse se face ușor.

Foarte des se întâmplă să curățați cuptorul în interior, dar să uitați de geamul ușii. Prin urmare, vă dezvăluim cele mai interesante trucuri pentru curățarea corectă a sticlei cuptorului.

Cum să degresați recipientele de ulei: trucul bunicii care funcționează cu adevărat

Curățarea geamului ușii cuptorului nu este o sarcină ușoară, dar este foarte important să mențineți igiena cuptorului.

Geamul cuptorului este alcătuit din mai multe straturi, pentru că trebuie să reziste la temperaturi ridicate și între aceste straturi se acumulează, adesea, murdăria. 

În primul rând, este foarte important să curățați bine fiecare colț și pentru asta va fi necesară dezasamblarea ușii. 

 

Cum se scoate ușa cuptorului?

 

Deschideți cu grijă ușa cuptorului și localizați balamalele. După ce ați localizat balamalele, blocați-le. Verificați dacă sunt blocate și scoateți șuruburile.

Tigaia s-a ars? Iată cum o poți salva. Sfaturile gospodinelor cu experiență

În același timp trageți capacul metalic spre dvs. Este timpul să  scoateți geamul ușii interioare și să începeți să o curățați. Odată ce l-ați curățat  complet curat, reintroduceți-l cu grijă înapoi.

 

Cum se curăță sticla cuptorului? 

 

Oțet. Pe piață, există o mare varietate de produse de curățare chimice care vă pot ajuta, deși nu sunt întotdeauna cele mai eficiente. Prin urmare, puteți folosi oțet, care are proprietăți antibacteriene și dezinfectante. Adăugați și bicarbonatul de sodiu pentru o curățare sigură și naturală.

Procedura este următoarea: pregătiți o  soluție de 3/4 părți de apă la 1 de oțet într-un recipient cu pulverizare. Pulverizați lichidul pe suprafața sticlei și pe ușa cuptorului. Lăsați-l să acționeze 20 de minute și apoi îndepărtați-l cu o cârpă umedă.

Deși mirosul de oțet dispare rapid, pentru a preveni apariția mirosurilor neplăcute, este necesar să lăsați ușa cuptorului deschisă câteva minute.

Remedii populare, care elimină umiditatea excesivă din casă: trucul bunicii nu dă greș niciodată

Bicarbonat de sodiu. Pentru a curăța sticla cuptorului puteți folosi și bicarbonat de sodiu, dizolvat în apă. Acesta este un degresant și detartrant puternic și nu dăunează suprafețelor.

Procedura este următoarea: puneți 1/2 cana de bicarbonat de sodiu într-un castron și turnați 2 linguri de apă cald. Amestecul va căpăta o consistență păstoasă.  Aplicați produsul  pe geamul ușii cuptorului, care trebuie curățat, în prealabil, cu o cârpă înmuiată în apă călduță. Această procedură elimină grăsimea încăpățânată. Lăsați amestecul să se odihnească timp de 2 ore, apoi îndepărtați-l cu o cârpă umedă.

 

Vezi și:

 

Curăță mașina de spălat vase în 3 pași: la revedere mirosuri neplăcute

 

Mașina de spălat vase emană mirosuri neplăcute? Iată cum să o curăți, folosind cele mai bune trucuri.

Mașina de spălat vase poate fi un recipient pentru bacterii și microorganisme, care, pe termen lung, emană mirosuri neplăcute. De aceea, mașina de spălat vase trebuie igienizată. 

Care sunt cele mai bune metode, ecologice și economice, pentru a curăța o mașină de spălat vase?

Pașii sunt puțini și simpli, dar trebuie făcuți constant. Nu uita să curăți filtrul mașinii de spălat vase, Clătește-l sub jet de apă și, cel puțin o dată pe lună și fă o spălare în vid cu oțet de mere.


Cum să ne parfumăm, rapid, casa, cu remedii naturale

 

Nu lăsa vase murdare în mașina de spălat pentru o perioadă lungă de timp. Dacă nu poți începe imediat un ciclu complet de spălare, selectează măcar funcția de clătire. 

Evită să pui în mașină  vase și farfurii, pe care au rămas resturi de mâncare.

 

Iată 4 pași simpli pentru a curăța mașina de spălat vase

 

Scoate filtrul și elicele. Începe cu filtrul de evacuare, care este principala cauză a mirosurilor neplăcute. Reziduurile alimentare, care se acumulează, pot crea un miros urât din cauza mediului cald și umed.

Scoate filtrul care este detașabil în toate mașinile de spălat vase și spălă-l cu apă fierbinte și săpun. Fă același lucru cu elicele. Pentru a ajunge la toate secțiunile folosește o perie specială, pe care o vei folosi doar pentru acest mașina de spălat vase. Trece-le sub jet de apă sau lăsă-le la înmuiat în apă caldă și oțet pentru a dezodoriza și îndepărta incrustațiile.

Nu aruncați dopurile de plută! Puneți-le în torpedoul automobilului. Iată de ce

Folosește oțet. Oțetul va dezinfecta, va îndepărta calcarul și va elimina mirosurile neplăcute. Pune  puțin oțet pe un burete și șterge ușa și interiorul mașinii de spălat vase. Nu uita de toate garniturile, care trebuie curățate și ele.  

Pornește o spălare în vid cel puțin o dată pe lună. Pentru a combate mirosurile neplăcute ai nevoie de acid citric sau bicarbonat de sodiu. Pornește  o spălare cu vid cu acid citric, un înlocuitor demn al oțetului. Această substanță este un bun agent de clătire și detartrant. 

Cum să crești usturoiul pe balcon? Rezultatul te va surprinde

De asemenea, poți presăra bicarbonat de sodiu în interiorul mașinii și începe spălarea în vid. Pentru a păstra o mașină de spălat vase proaspătă și parfumată, nu uita de alte mici secrete precum:

- adaugă o jumătate de lămâie stoarsă la fiecare spălare. Lămâia, adăugată între tacâmuri înainte de spălare, va face minuni în ceea ce privește degresarea și mirosul;

- pune puțină sare. Și sarea de bucătărie, folosită pentru curățarea mașinii de spălat vase,  absoarbe calcarul apei de spălat, care altfel ar ajunge pe vase;

- verifică periodic țevile de scurgere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel