Nu aruncați dopurile de plută! Puneți-le în torpedoul automobilului. Iată de ce

Nu aruncați dopurile de plută! Puneți-le în torpedoul automobilului. Iată de ce. Sursa - pixabay.com
Nu aruncați dopurile de plută! Puneți-le în torpedoul automobilului. Iată de ce. Sursa - pixabay.com

Ați reciclat vreodată dopurile de plută? Nu doar că se pretează la reutilizare creativă pentru a realiza proiecte de bricolaj și elemente de mobilier, dar pot fi folosite în automobil.

 

 

Reutilizările creative ale dopurilor de plută sunt nenumărate. Din dopurile de plută se pot face obiecte frumoase de decor, dar și mobilier pentru casă. Dar v-ați fi imaginat vreodată că le puteți folosi în automobil?

Bicarbonatul de sodiu: trei moduri la care nu te-ai gândit niciodată să-l folosești atunci când speli hainele

Dopurile sunt ideale pentru eliminarea mirosurilor neplăcute din habitaclu automobilului, deoarece pluta este capabilă să absoarbă mirosurile neplăcute.

Cum se folosesc dopurile de plută în mașină? Mai întâi, trebuie să tăiați fiecare dop în jumătate și să adăugați câteva picături din uleiul esențial preferat. Puneți, apoi, dopurile în torpedoul mașinii.

În scurt timp, mirosurile urâte vor fi absorbite de plută, iar habitaclu automobilului va mirosi a uleiul esențial ales.

Două ingrediente, pe care le aveți în casă, sunt suficiente pentru a curăța plasele de la geamuri

Important este să înlocuiți dopurile, în mod regulat, mai exact la 2-3 zile. Evident, dacă automobilul este foarte murdar, nu vă așteptați la miracole. Dar dacă, automobilul este într-o stare decentă, atunci dopurile de plută vor fi adevărați aliați. Trebuie doar să încercații!

Vezi și:

 

Pune dopurile de plută într-un borcan cu alcool: vei economisi timp și bani 

 

Știați că puteți folosi un truc cu adevărat ingenios, pentru a aprinde rapid un grătar sau pentru a alimenta șemineul?  

Vorbim despre utilizarea dopurilor de plută, printr-o tehnică foarte ingenioasă și utilă. Aprinderea unui foc este uneori stresantă. Uneori, pentru o persoană fără experiență, aprinderea unui foc poate fi deosebit de complicată.

Să ne imaginăm, de exemplu, că suntem în compania prietenilor și vrem să facem un grătar delicios: dar cât de plictisitor și de enervant poate deveni dacă ne ia o oră să aprindem focul?

Doar bucătarii renumiți fac asta: adaugă acest ingredient în carnea tocată. Nu ai mai făcut asta până acum

Ei bine, cu trucul pe care ți-l vom dezvălui, toate problemele  vor fi rezolvate imediat. Evident, trucul poate fi folosit nu doar pentru pregătirea unui grătar, ci și dacă intenționăm să aprindem un șemineu.  

Trucul implică utilizarea dopurilor de plută și a unui borcan. Puteți lua borcanul cu voi dacă mergeți într-o drumeție sau în camping cu prietenii. În anumite ocazii, focul se dovedește a fi elementul principal!

Metoda pe care o vom dezvălui este o tehnică, inventată de persoanele care merge deseori în drumeții.   

Cada, chiuveta și toaleta pot fi curățate în 5 minute: trucul care vă salvează când sunteți foarte ocupați 

Vorbim despre un instrument decisiv, care accelerează acțiunea de aprindere a focului. Pe piață există multe soluții, care pot fi, adesea, dăunătoare mediului și sănătății noastre: unele emană un miros foarte puternic de benzină!

În acest caz, să vorbim despre cu totul altceva. Acest aprinzător poate fi realizat într-un timp scurt și este capabil să ne aprindă focul într-un timp scurt.

 

Cum se prepară? Ai nevoie de mai multe dopuri de plută, alcool denaturat și un borcan de sticlă cu capac

 

Va trebui să introduci alcoolul în borcanul de sticla și apoi să pui și dopurile în el. În acest moment va trebui să închizi bine capacul și, de fiecare dată când ai nevoie, poți scoate câte un dop pe care să-l puni sub cărbune sau lemn. 

Vei observa că focul se va aprinde foarte repede. Odată ce focul arde și se formează jarul, te vei putea bucura de șemineu sau grătar. Încearcă-l și vei vedea cât de utilă este această metodă!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel