Două ingrediente, pe care le aveți în casă, sunt suficiente pentru a curăța plasele de la geamuri

Două ingrediente, pe care le aveți în casă, sunt suficiente pentru a curăța plasele de la geamuri 1
Două ingrediente, pe care le aveți în casă, sunt suficiente pentru a curăța plasele de la geamuri 1

Odată cu sfârșitul verii, vă pregătiți să curățați plasele de la geamuri, care sunt indispensabile în sezonul cald.

 

Plasele pot fi curățate bine folosind câteva ingrediente simple, care se găsesc cu siguranță în cămară.  

Nu există nimic mai frumos decât zilele lungi de vară, care par să nu se mai termine. Dar, odată cu vremea caldă, țânțarii ne atacă casele, de ceea plasele devin un element indispensabil, pentru a ține departe insectele nedorite.

Bicarbonatul de sodiu: trei moduri la care nu te-ai gândit niciodată să-l folosești atunci când speli hainele

Cu toate acestea, fiind mereu expusă la agenții atmosferici și la smog, plasa de plase de țânțari se murdărește ușor. 

Câteva ingrediente, pe care le aveți în cămară, sunt suficiente pentru a o curăța. Unul dintre este este oțetul, care dă strălucire și curățând totul bine. Al doilea ingredient este săpunul de Marsilia, care, pe lângă faptul că poate fi folosi ca detergent de spălat vase, este perfect și pentru plasele de țânțari.  

Înainte de a continua, puteți folosi un aspirator pentru a îndepărta tot praful de pe plase.

Nu mai aruncați cojile de ceapă: le puteți folosi pentru a da aromă bucatelor 

Umpleți un lighean cu apă călduță și turnați în el un pahar de oțet sau săpun de Marsilia. Luați un burete și înmuiați-l în soluție, apoi ștergeți ușor plasele, care trebuie lăsate să se usuce la aer.  

Fie că sunt fixe sau detașabile, plasele de țânțari trebuie curățate cel puțin o dată, la sfârșitul sezonului. Aplicați întotdeauna o presiune ușoară în timp ce îndepărtați murdăria de pe plase pentru a evita deteriorarea acestora și ștergeți  elementele metalice pentru a preveni ruginarea.

 

Vezi și:

 

Remedii populare, care elimină umiditatea excesivă din casă: trucul bunicii nu dă greș niciodată

 

În casă, nu este suficient să fie doar cald iarna și răcoare vara. Este important să se mențină și un nivel adecvat de umiditate.

Spre exemplu, aparatul de aer condiționat poate fi pornit în modul dezumidificare. De asemenea, excesul de umiditate din încăperi poate fi îndepărtat și cu remedii și soluții naturale.

Excesul de umiditate în casă duce, pe termen mediu și lung, la probleme respiratorii și la apariția  mucegaiului.  

Gospodinele japoneze pun pastă de dinți în congelator. Iată de ce fac asta

Cum să dezumidificăm casa și ce să facem pentru a evita problemele respiratorii? Cei care nu au un aparat de aer condiționat, care are funcția dezumidificare pot lua măsuri simple de precauție pentru a evita să locuiască într-o casă în care există un exces de umiditate.

În primul rând, ori de câte ori vremea vă permite, deschideți pur și simplu ușile și ferestrele. Ferestrele trebuie deschise și atunci când gătiți ceva. 

Pentru a evita umiditatea excesivă, nu trebuie să uscați niciodată hainele în casă, mai ales dacă le plasați deasupra caloriferelor. În plus, pentru a evita condensul, ar trebui să aplicați pe pereți o tencuială anti-mucegai.

Cum să scapi pentru totdeauna de gândacii de bucătărie: 4 metode eficiente

Și în orice caz, dezumidificatorul natural, care poate fi folosit oricând, așa cum ne sfătuiesc bunicile noastre, este sarea grunjoasă, care absoarbe umezeala.

În acest sens, trebuie doar să așezați pahare de plastic sau boluri cu sare grunjoasă în punctele  strategice ale casei, începând de la bucătărie unde sunt mereu aburi.

 

Vezi și:

 

Scapă de mucegaiul din jurul ferestrelor cu mijloace ieftine și eficiente

 

Atunci când în casă este frig, iar afară umiditatea este ridicată, în jurul ferestrelor apare mucegai. La primele urme de mucegai, trebuie luate măsuri Gospodinele cu experiență cunosc câteva mijloace, care te vor ajuta să scapi de mucegai cu un efort minim și folosind mijloace improvizate.

Cel mai adesea, mucegaiul negru apare în colțuri, în jurul garniturii geamului de termopan, pe elementele de fixare și pe balamale. Toate aceste zone trebuie prelucrate cu atenție.

Trusa de prim ajutor de pe pervaz: iată plantele pe care trebuie, neapărat, să le cultivi

Pentru a elimina mucegaiul negru de la ferestre, încearcă înălbitor. Înmoaie câteva bucăți de hârtie igienică în înălbitor și lipește-le pe zonele afectate de mucegai. Asigură-te că hârtia este lipită bine de zonele mucegăite. Lăsă hârtia lipită de zonele afectate de mucegai circa12 ore. După ce timpul a expirat, vei vedea că mucegaiul a dispărut complet.

În loc de hârtie igienică poți folosi cârpe de bumbac. Dacă dorești poți înlocui înălbitorul cu alte produse, destinate combaterii mucegaiului. Aceste produse pot fi achiziționate din majoritatea supermarketurilor. 

Adaugă acest ingredient în mașina de spălat și hainele vor avea un miros unic 

Și dacă ai mai multă încredere în metodele populare de a scăpa de mucegai, atunci poți face acasă următorul preparat. 

Se ia 100 grame de apă, 50 grame de oțet, 50 grame de  peroxid de hidrogen și 25 grame de acid boric. Amestecă bine toate ingredientele. Înainte de a le aplica pe zonele cu mucegai, încălzește  amestecul și acoperă zonele afectate de mucegai. Lăsă-l să acționeze câteva ore și apoi spălă zonele cu apă curată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel