Nu mai aruncați cojile de ceapă: le puteți folosi pentru a da aromă bucatelor

Nu mai aruncați cojile de ceapă, le puteți folosi pentru a da aromă bucatelor. Sursa - pixabay.com
Nu mai aruncați cojile de ceapă, le puteți folosi pentru a da aromă bucatelor. Sursa - pixabay.com

Nu aruncați niciodată cojile de ceapă, deoarece au multe proprietăți și ar fi o risipă să nu le folosiți.

 

Puteți folosi cojile de ceapă pentru a da un plus de savoare preparatelor. Ceapa și usturoiul, niciodată nu lipsesc în casele noastre.

Ceapa are mai multe proprietăți, fiind folosită în sute de rețete variate: de la supe la deserturi, cum ar fi, spre exemplu, dulceața de ceapă.

La ceapă se foloseste tot bulbul cu excepția rădăcinilor și a cojilor, care, de cele mai multe ori, ajung printre deșeurile organice. Coaja de ceapă poate fi folosită pentru a pregăti un bulion de legume de casă fără aditivi.

Supă cremă din dovleac și cartofi, aromată cu ghimbir: o rețetă minunată de toamnă

Darr știți că puteți folosi cojile de ceapă pentru a da aromă bucatelor? Iată cum! Odată ce ați curățat ceapa, pe care o veți folosi la o anumită rețetă, lăsați cojile deoparte și spălați-le bine.

Uscați-le cu o cârpă și puneți-le pe o tavă de copt. Coaceți cojile în cuptor, la aproximativ 120 grade până când devin „fărâmicioase”.

Lăsați-le să se răceasca complet și apoi sfărâmați-le cu ajutorul unui mixer. Veți obține o pudră cu care vei putea asezona mâncărurile preferate.

Puteți aromatiza cartofii copți, salatele de legume sau supele. Pudra din coji de ceapă se ține într-un recipient ermetic pentru a se păstra mai mult timp.

 

Vezi și:

 

Cartofi rustici în crustă crocantă: sunt mai gustoși decât cei de la restaurant

 

Cartofii rustici, preparați după această rețetă, sunt fragezi la interior și crocanți la exterior.

Cartofii se servesc calzi, cu sosul preferat. Această mâncare este consistentă și poate fi servită ca și garnitură pentru pește sau friptură de carne.

Ingrediente necesare:

cartofi - 1 kg,

unt - 25 grame,

boia afumată - 1 linguriță,

sare după gust.

 

Cum se gătesc cartofi rustici

 

Curățați cartofii și tăiați-i pe lungime. Fierbeți cartofii în apă clocotită cu sare timp de 5 minute. După 5 minute, treceți cartofii printr-o strecurătoare.

Topiți untul în cuptorul cu microunde, adăugați boia de ardei și amestecați. Stropiți cartofii cu acest unt și amestecați atent, astfel încât toate feliile să fie unse.

Nu mai aruncați tulpinile de mărar. Puteți prepara ceva foarte gustos din ele

Tapetați o tavă de copt cu hârtie pergament și puneți cartofii într-un singur strat.

Cartofii se coc la  250°C timp de 30 de minute. Amestecați cartofii, de câteva ori, cu o spatulă pentru ca stratul crocant să se formeze pe toate părțile.

Scoateți cartofii din cuptor și serviți-i imediat cât sunt crocanți pe exterior și fragezi pe interior. Poftă bună!

 

Vezi și:

 

Transformă pastele obișnuite într-un preparat delicios, dacă urmezi aceste sfaturi simple

 

 

Pastele obișnuite pot fi transformate într-un preparat gourmet italian dacă urmezi aceste sfaturi. Bucătarii italienii cunosc secretele gătirii pastelor, care transformă spaghetele obișnuite într-un preparat gourmet.  

Folosiți paste din grâu dur: Pentru a găti paste ca în Italia, alegeți-le pe cele din grâu dur. Pentru ca pastele să nu se lipească și să se gătească uniform, fierbeți-le în multă apă. Pentru 100 grame de paste, se recomandă să folosiți cel puțin 1 litru de apă și 10 grame de sare.

Omletă sățioasă, cu umplutură de cașcaval. Secretul unui mic dejun perfect

Faceți sos de casă: Pastele italiene nu pot fi gătite cu sos cumpărat din magazin. Faceți un sos de casă și adăugați la el busuioc tocat și cașcaval ras. Sosul de casă este foarte gustos și complet natural.

Dacă faceți un sos de casă, adăugați puțin zahăr. Astfel sosul va căpăta un nou gust armonios și va echilibra aciditatea roșiilor. De asemenea, este recomandat să adăugați în sos câteva linguri din apa în care au fiert pastele.

Cartofi copți, crocanți și delicioși. Rețeta simplă, pe care o vei face mai des

Gătiți pastele al dente: Italienii nu gătesc pastele până când sunt complet gătite, ci până la „al dente”. Pentru asta, fierbeți pastele cu 1 minut mai puțin decât este indicat pe ambalaj.

Adăugați ierburi proaspete și brânză. Italienii știu că ceea ce e simplu e delicios. Adăugați câteva linguri de ulei de măsline în paste, brânză rasă și verdeața tocată. Iată cum puteți transforma pastele obișnuite într-un preparat delicios. Poftă bună! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel