Cum să crești usturoiul pe balcon? Rezultatul te va surprinde

Cum să crești usturoiul pe balcon. Rezultatul te va surprinde. Sursa - pixabay.com
Cum să crești usturoiul pe balcon. Rezultatul te va surprinde. Sursa - pixabay.com

Usturoiul este o legumă care nu poate lipsi niciodată din bucătărie. 

Tot din acest motiv, ar fi foarte util să începi să creezi propria mini grădină pe pervaz. Iată cum să crești o plantă dintr-un cățel de usturoi

Mai întâi, va trebui să cumperi căpățâni de usturoi. Curăță căpățânile de coajă și alege cei mai sănătoși căței de usturoi, fără urme de mucegai.

Nu aruncați apa în care ați fiert sfecla: transformați-o în îngrășământ pentru flori

Pune cățeii de usturoi în apă pentru 24 de ore, apoi îi poți sădi în ghivece mai mari. Ar fi indicat să combini solul cumpărat din magazine cu zaț de cafea, care va oferi plantei elemente nutritive excepționale. 

Poți face face un amestec de 50% turba și 50% zaț de cafea. Între cățeii de usturoi păstrează o distanță de 10 cm. Introduce cățeii de usturoi în găuri de aproximativ 10 cm.

În acest moment, poți uda totul din abundență. Așează ghiveciul într-o zona însorită. Pământul trebuie menținut ud, până când răsadurile încolțesc.

Două îngrășăminte naturale sunt pe placul plantelor tale. Grădinarii au dezvăluit secretul

De îndată ce se apar primii lăstari, atunci ar trebui să limitezi udarea. Deja, după aproximativ douăzeci de zile, vei observa primii lăstari. În mai puțin de o lună, planta va avea deja în jur de 12-15 cm înălțime! După două luni, plantele vor ajunge la aproximativ 40 cm înălțime: frunzele vor începe deja miroase a usturoi.

Usturoiul trebuie recoltat când partea erbacee este complet uscată. În acest moment, trebuie să scoți usturoiul din ghiveci, folosind o lopățică. În continuare, curăță pământul care acoperă căpățână de usturoi și lăs-o la uscat, timp de o săptămână, la soare.  

Vezi și:

 

Aceste plante ar trebui să fie în casa fiecărei fete, deoarece atrag dragostea

 

Încearcă să crești una sau mai multe dintre aceste plante și vei vedea cât de repede îți vei găsi fericirea.

Plantele sunt uimitoare. Te-ai întrebat vreodată câte proprietăți incredibile au? Ele nu doar că purifică aerul și bucură privirea cu frumusețea lor, dar au și o energie aparte. Există flori care pot distruge viața personală, dar există și flori care, dimpotrivă, îi oferă gazdei fericirea feminină și atrag dragostea în casă.

Spathiphyllum (sau crinul păcii) este un „expert” în relațiile amoroase, având cele mai puternice proprietăți magice. Se numește și „fericirea femeilor”. Energia acestei plante schimbă radical spațiul din casă: îl umple de confort, atrage bucuria și pozitivitatea. Oferă proprietarei sale încredere, o înzestrează cu feminitate și atractivitate. Spathiphyllum ajută doamnele să atragă atenția bărbaților.

Violetele de pe pervaz vor înflori mereu. Trucul cu apă fierbinte

Aichryson (sau copacul dragostei) este o altă plantă puternică din punct de vedere energetic. O floare mică va deveni un decor excelent al interiorului și este ușor să o îngrijești. Cu toate acestea, majoritatea femeilor singure cumpără planta din alte motive.

Această plantă este numită și arborele iubirii, deoarece este capabilă să ajute gazda să-și cunoască sufletul pereche. Există chiar și o tradiție de a oferi aichryson tinerilor căsătoriți, deoarece floarea ajută la întărirea relației și minimizează conflictele și certurile. În plus, menține dragostea vie.

Cum se îngrijesc crizantemele în ghivece? Sfaturile grădinarilor cu experiență

Calathea arată grațios și poate decora aproape orice interior cu prezența sa, umplându-l cu rafinament. Planta nu este pretențioasă. Fără apă și fără hrană, planta nu va muri nici după un an, așa că este perfectă pentru persoanele care nu știu să aibă grijă de flori.

Iar cel mai important motiv pentru care ar trebui să ții o calathea în casă sunt proprietățile sale energetice. Această plantă, conform credințelor, este capabilă să întărească uniunea căsătoriei și să să protejeze dragostea.

Plasați aceste plante în toată casa și veți scăpa de mucegai și umezeală

Eucharis-ul ajută fetele singure să atragă atenția bărbatului pe care îl plac. Multe femei, care sunt în căutarea iubirii, aleg eucharisul sau crinul de interior atunci când își decorează casa. Și o fac cu un motiv. Această plantă dezvăluie farmecul feminin al gazdei, înzestrând-o cu seducție.

Dar este important ca eucharisul să sta într-o zonă a casei unde cade lumina lunii. Abia atunci abilitățile sale mistice vor funcționa.

O planta elegantă, perfectă pentru baie și dormitor: purifică aerul și absoarbe umezeala

Chlorophytum-ul este apreciat pentru capacitatea de a preveni conflictele sau de a-i împăca pe cei care s-au certat. De aceea, chlorophytum poate fi găsit, adesea, nu numai în case, ci și în birouri.

Această plantă mai este numită și „fericirea familiei” sau „voalul miresei”. Este ușor de ghicit că floarea are proprietăți energetice utile celor care doresc să-și construiască o familie puternică și iubitoare.

Apropo, și relațiile oamenilor pot fi determinate de starea plantei. Dacă are multe frunze de o culoare verde atractivă, atunci totul este bine. Ofilirea plantei indică un conflict recent în cuplu, iar planta a preluat toată negativitatea, pentru a-i ajuta pe îndrăgostiți să depășească criza.

Greșelile pe care le fac gospodinele după ce cumpără o floare nouă: toată lumea ar trebui să știe asta

Mirt-ul este o altă plantă care nu doar că vă va decora casa, dar vă ajută să scăpați de emoțiile negative. Planta este oferită cuplurilor care tocmai s-au căsătorit, deoarece păstrează pacea și armonia, încrederea și prietenia în familie. Planta emite o aromă plăcută și subtilă care poate calma oamenii.

Mușcata este considerată floarea gardian a familiei, deoarece poate proteja soții sau partenerii de separare. În al doilea rând, mușcata are proprietăți magice și energetice, cu care atrage bogăția în casă. Dacă vrei să ai armonie în viața personală, cu siguranță trebuie să ții mușcate în casă

Cum poți salva o plantă de interior, care a început să îngălbenească. Urmează acești pași simpli

Cyclamen-ul este un protector natural al energiei, capabil să curețe casa de energiile negative. Floarea este capabilă să neutralizeze magia neagră și vrăjile îndreptate împotriva persoanei care are grijă de ea. Cyclamen-ul menține o atmosferă de dragoste, fericire și confort în jurul său. Ca bonus, această plantă te va încânta cu frumusețea ei atunci când înflorește.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel