Nu aruncați apa în care ați fiert sfecla: transformați-o în îngrășământ pentru flori

Nu aruncați apa în care ați fiert sfecla, transformați-o în îngrășământ pentru flori. Sursa - pixabay.com
Nu aruncați apa în care ați fiert sfecla, transformați-o în îngrășământ pentru flori. Sursa - pixabay.com

Un pervaz, plin cu ghivece cu flori înflorite, bucură orice persoană, mai ales în timpul sezonului rece.

 

Dar este important să aveți grijă de plantele de cameră, dacă vreți ca acestea să înflorească și să nu se ofilească. În acest sens, vă ajută îngrășământul, pe care îl puteți cumpăra într-un magazin specializat sau îl puteți pregăti acasă. Ne vom concentra pe a doua opțiune și vă spunem cum să folosiți, pentru plante, apa în care ați fier sfeclă.

Pregătiți trandafirii pentru iarnă: nu vor îngheța și vor înflori magnific anul viitor 

O astfel de hrănire va ajuta florile să își refacă vitalitatea. Este important să turnați apa de sfeclă călduță, iar efectul pe care îl are asupra florilor te va surprinde!

Bulionul de sfeclă este un îngrășământ excelent, care este ideal pentru toate tipurile de plante cu flori. În timpul fierberii, o cantitate incredibil de mare de nutrienți din sfeclă rămân în apă. Prin urmare, bulionul finit se poate lăuda cu o compoziție minerală semnificativă.

Este bogat în potasiu, magneziu, mangan și fosfor, fiind un îngrășământ perfect pentru flori!

Două îngrășăminte naturale sunt pe placul plantelor tale. Grădinarii au dezvăluit secretul

Toată lumea poate face un astfel de remediu. Spălați bine sfecla, puneți-o într-o oală și acoperiți-o cu apă. Nu adăugați sare. Sfecla se fierbe până este gata. La final, scoateți sfecla și lăsați apa să se răcească. Apa de sfeclă trebuie diluată cu apă curată într-un raport de 1:1.

Important! Trebuie folosit doar bulion proaspăt, deoarece conține cea mai mare cantitate de nutrienți. Nu așteptați până când decoctul își pierde toate proprietățile utile sau se acrește.

Aceste plante ar trebui să fie în casa fiecărei fete, deoarece atrag dragostea

De asemenea, este foarte important să nu supraalimentați planta. Prin urmare, apa de sfeclă trebuie folosită ca îngrășământ o dată pe săptămână.

O astfel de udare este suficientă pentru înflorirea abundentă și prevenirea diferitelor boli. Nu exagerați cu udarea, iar plantele de interior vor înflori frumos și luxuriant. 

BONUS. Violetele de pe pervaz vor înflori mereu. Trucul cu apă fierbinte

Acest lucru este caracteristic violetelor. Aceste flori de casă înfloresc atât de frumos încât ne dorim să bucure mereu privirea. Dar, din păcate, acest lucru este ireali. Dar este foarte posibil să ajutăm o violetă să înflorească, atunci când planta nu se grăbește  să o facă. Și astăzi vă vom spune metoda.

Cum se îngrijesc crizantemele în ghivece? Sfaturile grădinarilor cu experiență

Apa fierbinte este un instrument excelent pentru violetele înflorite. După cum știți, baia are un efect benefic asupra sănătății noastre. Dar putem face o baie fierbinte și violetelor. O astfel de udare va reînvia planta și îi va da un impuls bun să înflorească. 

Desigur, în acest scop nu se va folosi apă clocotită. În caz contrar, vom arde pur și simplu planta. Apa ar trebui să aibă aproximativ 60-80 de grade.

Apa fierbinte nu se toarnă peste plantă, deoarece nu va vor supraviețui unei udări atât de agresive.

Apa fierbinte se toarnă în farfuria ghiveciului violetei. Aburul va trece încet prin orificiile de drenaj ale ghiveciului, afectând rădăcinile. Și acest lucru va da un impuls bun pentru începutul înfloririi.

Greșelile pe care le fac gospodinele după ce cumpără o floare nouă: toată lumea ar trebui să știe asta

Putem folosi apa fierbinte și în alte moduri. Apa fierbinte se toarnă într-un lighean. Putem apoi, în lighean, ghiveciul cu planta. După aceea, floarea și ghiveciul trebuie acoperite, pentru ceva timp, cu o pungă. Astfel, vom organiza o baie nu doar pentru rădăcini, ci pentru întreaga plantă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel