Pregătiți trandafirii pentru iarnă: nu vor îngheța și vor înflori magnific anul viitor 

Pregătiți trandafirii pentru iarnă, nu vor îngheța și vor înflori magnific anul viitor. Sursa - pixabay.com
Pregătiți trandafirii pentru iarnă, nu vor îngheța și vor înflori magnific anul viitor. Sursa - pixabay.com

Grădinarii cu experienți știu foarte bine că, toamna, trandafirii au nevoie de îngrijire specială. Cu o pregătire necorespunzătoare, trandafirii pot îngheța.

Prin urmare, este mai bine să alocați o jumătate de oră din timpul vostru și să urmați sfatul grădinarilor. Trandafirii se pregătesc pentru iarnă din luna octombrie, care este momentul optim.

Va trebui să începeți cu alimentația, aceasta fiind o componentă obligatorie a pregătirii înainte de iarnă. Plantele slăbite fac mai greu față condițiilor meteorologice nefavorabile, așa că trebuie să hrăniți tufele.

Două îngrășăminte naturale sunt pe placul plantelor tale. Grădinarii au dezvăluit secretul

În mod ideal, este bine să udați florile cu monofosfat de potasiu. Aplicați 1 lingură la 1 metru pătrat din grădina cu flori. Răspândiți treptat îngrășământul, asigurându-vă că plasați granulele uscate în pământ.

În a doua jumătate a lunii octombrie, toate frunzele tufelor de trandafir trebuie tăiate și arse, pentru  a preveni bolile fungice. Cenușa de la frunzele arse poate fi pusă la rădăcina tufelor.

Aceste plante ar trebui să fie în casa fiecărei fete, deoarece atrag dragostea


În același timp, lăstarii slabi și bolnavi trebuie tăiați. La fel trebuie îndepărtați mugurii rămași și lăstarii care cresc în mijlocul tufelor. Tulpinile puternice trebuie tăiate, astfel încât să rămână 25-35 cm de la sol.

Pentru ca trandafirii să înflorească la vară, este necesar să fie tratați împotriva bolilor. În acest sens, este bun sulfatul de fier. Se diluează o lingură de medicament în trei litri de apă și se pulverizează tufele și pământul din jur.

Violetele de pe pervaz vor înflori mereu. Trucul cu apă fierbinte

Cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru a proteja trandafirii de îngheț este să turnați mai multă turbă direct în centrul tufișului. Puteți să-l acoperiți bine astfel încât să fie vizibile doar tulpinile proeminente.

Atunci când ninge, aruncați mai multă zăpadă peste tufe, aceasta fiind o protecție ideală împotriva oricărui îngheț.

Dacă aveți trandafiri cățărători, cel mai bine să îndoiți lăstarii la pământ. Chiar dacă, anterior, trandafirii iernau pe verticală, ar trebui să știți că există un risc mare ca aceștia să înghețe. 

 

Vezi și:

 

Greșelile pe care le fac gospodinele după ce cumpără o floare nouă: toată lumea ar trebui să știe asta

 

Majoritatea gospodinelor comit trei greșeli, după ce cumpără o plantă nouă în ghiveci și o aduc acasă. 

Aceste greșeli pot avea consecințe neplăcute pentru toate plantele din casă. În cel mai bun caz, planta nou cumpărată, pur și simplu, nu va prinde rădăcini în noul mediu.

Greșeala unu: Carantina este neglijată. Noile ghivece cu plante, aduse în casă direct din magazin, trebuie plasate în carantină pentru cel puțin o săptămână. În acest timp, la fiecare 2-3 zile trebuie să verificați semnele de boală sau prezența dăunătorilor.

O planta elegantă, perfectă pentru baie și dormitor: purifică aerul și absoarbe umezeala

Greșeala doi: Prea multă lumină. Chiar dacă ați cumpărat plante iubitoare de lumină, nu vă grăbiți să alegeți cel mai luminos loc pentru ele pe pervaz. Este mai bine ca plantele să stea puțin la umbră.

Greșeala trei: Nu mutați planta în alt ghiveci. Chiar dacă planta nu înflorește, transplantul în alt ghiveci nu poate fi efectuat mai devreme de 2-3 săptămâni. Planta are nevoie de timp pentru a se adapta la un loc nou.

Plasați aceste plante în toată casa și veți scăpa de mucegai și umezeală

Și chiar dacă planta arată sănătoasă și viguroasă, trebuie ajutată să supraviețuiască stresului cauzat de schimbarea habitatului și al transportului. Planta trebuie protejată de curenții de aer, de  temperaturile extreme, de soarele strălucitor și de aerul uscat.

De asemenea, nu vă grăbiți cu îngrășământul. Este suficient doar să o udați și să o pulverizați cu apă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel