Cum să degresați recipientele de ulei: trucul bunicii care funcționează cu adevărat

Cum să degresați recipientele de ulei, trucul bunicii care funcționează cu adevărat. Sursa - pixabay.com
Cum să degresați recipientele de ulei, trucul bunicii care funcționează cu adevărat. Sursa - pixabay.com

Toate urmele de grăsime din recipientele de ulei pot fi ușor eliminate, astfel încât să le poți reutiliza în siguranță.

Recipientele din sticlă sunt foarte utile și pot fi refolosite, după ce uleiul din interior s-a  terminat. După ce le curățați puteți turna în ele vin, oțet sau ulei de măsline. În orice caz, igiena acestor sticle este esențială.

În primul rând, este necesar să umpleți sticlele cu apă foarte fierbinte, astfel încât majoritatea moleculelor de ulei să se desprindă de pe pereți și să se ridice la suprafața apei. Pentru o acțiune mai eficientă, puteți adăuga câteva linguri de bicarbonat de sodiu în apa clocotită, o substanță cunoscută pentru proprietățile sale de degresare și neutralizarea mirosurilor.

Curăță mașina de spălat vase în 3 pași: la revedere mirosuri neplăcute

După ce lăsați soluția să acționeze câteva ore, puteți continua cu curățarea propriu-zisă. Reumpleți sticla cu apă foarte fierbinte până la jumătate, apoi adăugați câteva picături de detergent de vase.

Pentru a vă asigura că soluția de apă și detergent funcționează corect, închideți sticla cu un dop și agitați-o puternic: detergentul, în contact cu apa, va produce spumă și va degresa sticla pătată cu ulei. Lăsați soluția să acționeze aproximativ o oră, înainte de a goli și clăti sticla.

Nu aruncați frunzele și tulpina conopidei: folosiți-le pentru a pregăti un risotto cu cacao, senzațional de bun

Dacă mai există halouri de grăsime în interiorul sticlei, puteți recurge la un  truc vechi natural și foarte eficient: orezul. De fapt, orezul este capabil să absoarbă ultimele urme de grăsime rămase, făcând sticlele să strălucească.

Doar adăugați o mână de orez, împreună cu apa și puțin detergent și agitați-l în interiorul sticlei. Ulterior, folosiți o strecurătoare pentru a-l filtra și a-l arunca în coșul de gunoi, fără a risca ca orezul să ajungă în scurgerea chiuvetei și creeze un blocaj.

Acum trebuie doar să clătiți sticla pentru ultima dată și să o lăsați să se usuce natural înainte de a o folosi din nou.

Vezi și:

Cum să speli perfect oglinda din baie în 3 pași: va arăta ca nouă și nu va avea nicio pată

Murdăria de pe oglinda din baie pare a fi cea mai vizibilă. De multe ori, apa și pasta de dinți sar, în mod constant, pe oglindă, lăsând pete enervante. La fel de enervant este să cureți oglinda, dacă nu știi exact cum să o faci. Dar iată cum să speli perfect oglinda din baie, ca să nu mai ai probleme.

Dacă o cureți greșit, pe oglindă tot vor rămâne dungi și pete. Nu ai nevoie de produse scumpe sau de mult timp pentru ca să scapi de ele. Această acțiune se realizează în 3 pași și câteva minute.

Tigaia s-a ars? Iată cum o poți salva. Sfaturile gospodinelor cu experiență

Primul pas obligatoriu este să ștergi praful. Adesea greșești dacă crezi că o suprafață verticală nu trebuie ștearsă de praf. Praful se depune și pe oglinzi, de aceea este esențial să-l îndepărtezi înainte de a folosi apă și detergent.

Eliminarea prafului este, de asemenea, esențială pentru sănătatea, deoarece poate provoca probleme respiratorii.

După ce ai șters praful trebuie neapărat să folosești un produs potrivit pentru o oglindă pătată. Pe piață există multe produse pentru curățarea băii și alte treburi casnice. Dar nu uita că există și o serie de ingrediente naturale, ieftine și la fel de eficiente.

Unul dintre ele este oțetul. Un amestec de apă și oțet este perfect pentru oglindă. Pulverizează amestecul pe oglindă și, cu mișcări circulare, șterge toată suprafața. Desigur, la final, trebuie să ștergi oglinda cu un burete moale și curat.

Remedii populare, care elimină umiditatea excesivă din casă: trucul bunicii nu dă greș niciodată


Cel mai important pas este uscarea. Acest lucru trebuie făcut după îndepărtarea oricărui reziduu de detergent de pe oglindă. Se ia o cârpă din microfibră uscată și absolut curată și se șterge oglinda cu mișcări circulare. În acest fel, nu vor rămâne pete sau halouri.

Alternativ, în locul oțetului, poți folosi alcool sanitar sau săpun de Marsilia. Sunt eficiente și crema de ras, glicerina, bicarbonatul de sodiu, amestecat cu apă sau puțin săpun de vase.

Unele gospodine folosesc zaț de cafea sau pliculețe de ceai pentru aceste treburi casnice. Ambele sunt foarte eficiente pentru curățarea oglinzilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel