Curăță mașina de spălat vase în 3 pași: la revedere mirosuri neplăcute

Curăță mașina de spălat vase în 3 pași, la revedere mirosuri neplăcute.  Sursa - pixabay.com
Curăță mașina de spălat vase în 3 pași, la revedere mirosuri neplăcute. Sursa - pixabay.com

Mașina de spălat vase emană mirosuri neplăcute? Iată cum să o curăți, folosind cele mai bune trucuri.

Mașina de spălat vase poate fi un recipient pentru bacterii și microorganisme, care, pe termen lung, emană mirosuri neplăcute. De aceea, mașina de spălat vase trebuie igienizată. 

Care sunt cele mai bune metode, ecologice și economice, pentru a curăța o mașină de spălat vase?

Pașii sunt puțini și simpli, dar trebuie făcuți constant. Nu uita să curăți filtrul mașinii de spălat vase, Clătește-l sub jet de apă și, cel puțin o dată pe lună și fă o spălare în vid cu oțet de mere.


Cum să ne parfumăm, rapid, casa, cu remedii naturale

Nu lăsa vase murdare în mașina de spălat pentru o perioadă lungă de timp. Dacă nu poți începe imediat un ciclu complet de spălare, selectează măcar funcția de clătire. 

Evită să pui în mașină  vase și farfurii, pe care au rămas resturi de mâncare.

 

Iată 4 pași simpli pentru a curăța mașina de spălat vase

 

Scoate filtrul și elicele. Începe cu filtrul de evacuare, care este principala cauză a mirosurilor neplăcute. Reziduurile alimentare, care se acumulează, pot crea un miros urât din cauza mediului cald și umed.

Scoate filtrul care este detașabil în toate mașinile de spălat vase și spălă-l cu apă fierbinte și săpun. Fă același lucru cu elicele. Pentru a ajunge la toate secțiunile folosește o perie specială, pe care o vei folosi doar pentru acest mașina de spălat vase. Trece-le sub jet de apă sau lăsă-le la înmuiat în apă caldă și oțet pentru a dezodoriza și îndepărta incrustațiile.

Nu aruncați dopurile de plută! Puneți-le în torpedoul automobilului. Iată de ce

Folosește oțet. Oțetul va dezinfecta, va îndepărta calcarul și va elimina mirosurile neplăcute. Pune  puțin oțet pe un burete și șterge ușa și interiorul mașinii de spălat vase. Nu uita de toate garniturile, care trebuie curățate și ele.  

Pornește o spălare în vid cel puțin o dată pe lunăPentru a combate mirosurile neplăcute ai nevoie de acid citric sau bicarbonat de sodiu. Pornește  o spălare cu vid cu acid citric, un înlocuitor demn al oțetului. Această substanță este un bun agent de clătire și detartrant. 

Cum să crești usturoiul pe balcon? Rezultatul te va surprinde

De asemenea, poți presăra bicarbonat de sodiu în interiorul mașinii și începe spălarea în vid.   

Pentru a păstra o mașină de spălat vase proaspătă și parfumată, nu uita de alte mici secrete precum:

- adaugă o jumătate de lămâie stoarsă la fiecare spălare. Lămâia, adăugată între tacâmuri înainte de spălare, va face minuni în ceea ce privește degresarea și mirosul;

- pune puțină sare. Și sarea de bucătărie, folosită pentru curățarea mașinii de spălat vase,  absoarbe calcarul apei de spălat, care altfel ar ajunge pe vase;

- verifică periodic țevile de scurgere.

Vezi și:

 

Curățați cuptorul fără a mișca un deget. Iată ce trebuie să faceți

 

Curățarea temeinică a cuptorului nu este întotdeauna un lucru ușor.  Dacă nu aveți la îndemână produse ecologice, puteți folosi și produse chimice, care vor curăța bine cuptorul. Nu vă speriați, nu veți avea nevoie de multe ingrediente, iar procesul va fi foarte ușor de finalizat.

Pentru a elimina murdăria din cuptor, puteți apela la două metode ușoare și destul de rapide.

Nu aruncați apa în care ați fiert sfecla: transformați-o în îngrășământ pentru flori

Pentru a curăța cuptorul, turnați 1,5 litri de apă clocotită într-un vas mare. Apoi  puneți vasul în  cuptorul murdar. Adăugați 1 lingură de amoniac în apă, amestecați ușor și închideți cuptorul.

Lăsați amestecul să acționeze o noapte întreagă și, a doua zi, scoateți vasul din cuptor.

Ștergeți suprafața cuptorului cu o cârpă curată. Veți vedea că toate petele de grăsime și murdărie vor rămâne amintire.

Prosoapele sunt aspre? Cu acest produs din cămară, vor deveni moi și pufoase

Pe de altă parte, pentru a curăța rafturile cuptorului, trebuie să umpleți un lighean mare cu apă fierbinte. Adăugați în apă 5 tablete pentru mașina de spălat vase.

În acest moment, introduceți rafturile în lighean și lăsați-le peste noapte. Dimineața, doar ștergeți rafturile cu un burete. Veți vedea că toate incrustațiile vor fi eliminate.

Dacă cuptorul este foarte murdar, trebuie să recurgeți la produse chimice. Puneți-vă mănușile și folosiți un spray-ul degresant, cumpărat din magazin. Pulverizați produsul în interiorul cuptorului, care trebuie încălzit.

Cum să speli perfect oglinda din baie în 3 pași: va arăta ca nouă și nu va avea nicio pată

Apoi curățați cu un burete aspru interiorul cuptorului. Clătiți cuptorul, trecând o cârpă umedă de 3 sau 4 ori pentru a îndepărta tot produsul degresant.

Acum introduceți rafturile în cuptor și stropiți oțet, pentru a face cuptorul strălucitor.  Evident, uscați încă o dată cu o cârpă. Pentru a curăța exteriorul cuptorului, este suficientă o cârpă umedă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel