Prosoapele sunt aspre? Cu acest produs din cămară, vor deveni moi și pufoase

Prosoapele sunt aspre. Cu acest produs din cămară, vor deveni moi și pufoase. Sursa - pixabay.com
Prosoapele sunt aspre. Cu acest produs din cămară, vor deveni moi și pufoase. Sursa - pixabay.com

Dacă observați că prosoapele de baie au devenit neplăcute la atingere, nu trebuie să le înlocuiți imediat.

În schimb, cu puțin timp și efort,  puteți da o nouă viață prosoapelor. Pentru început, prosoapele de  trebuie scufundate într-o soluție salină, care se prepară prin adăugarea a 2-3 linguri de sare la 5 litri de apă caldă.

Lăsați prosoapele să stea în această apă câteva ore, după care ar trebui să fie puse în mașina de spălat.

Cum să speli perfect oglinda din baie în 3 pași: va arăta ca nouă și nu va avea nicio pată

Atunci când alegeți un mod de spălare, ghidați-vă de următorii indicatori: temperatură trebuie să fie de 40 de grade, iar viteza de centrifugare - nu mai mult de 800 de rotații.

Pentru a înmuia apa, adăugați 2 linguri de bicarbonat de sodiu și 1,5 linguri de sare în compartimentul pentru detergent lichid.

Rămâne doar să uscați prosoapele și să le călcați cu utilizarea obligatorie a funcției de abur.  Urmați acești pași dacă doriți să aveți prosoape moi și pufoase.

Vezi și:

 

Spală hainele cu apă rece în mașina de spălat. Iată câteva motive pe care nu le știai

 

Mașina de spălat modernă îți permite să alegi între multe programe diferite de spălare.  De la programe de spălat rapide până la cele de câteva ore, de la cele delicate până la cele intense, la cele pentru lână, la cele pentru bumbac.

Dar ce program să alegi pentru hainele de zi cu zi, care se adună de la toți membrii familiei? Răspunsul este surprinzător: în marea majoritate a cazurilor, este indicat să se efectueze o spălare cu apă rece.

Amidonul nu trebuie să lipsească din casă. Gospodinele îl folosesc pentru a curăța aceste obiecte

Apa fierbinte riscă să lasă pete, iar fibrele delicate preferă apa rece. De aceea ar trebui să alegi  întotdeauna apa rece pentru spălarea rufelor.

În primul rând, este indicat să pornești o spălare cu apă rece dacă trebuie să speli rufele pătate. De fapt, multe tipuri de pete, de la cele de iarbă, până la cele de mâncare sau pete de sânge, sunt mai ușor de îndepărtat prin spălare în apă rece.

Apa fierbinte, în schimb, riscă să fixeze petele pe țesătură. De aceea este mai bine să speli hainele pătate cu apă rece.

Fibrele delicate preferă apa rece. Un alt motiv este că apa rece nu strică hainele delicate. Țesăturile precum mătasea, inul, lâna și materialele elastice  riscă să fie deteriorate iremediabil dacă sunt supuse spălării cu apă fierbinte. Pentru a păstra caracteristicile originale și calitatea acestor țesături, ar trebui să le speli cu apă rece. 

Gospodinele pricepute curăță oalele și tigăile cu un cartofi: un truc util și original

Apa rece este eficientă pentru îndepărtarea murdăriei și a petelor. Ca să nu mai vorbim de faptul că spălarea în apă rece îți permite și să economisești la factură. De asemenea, trebuie să ai grijă să alegi detergentul potrivit, în funcție de tipul de murdărie care trebuie îndepărtat.

În primul rând articolele care trebuie sterilizate și nu sunt realizate din materiale foarte delicate. Prosoapele pot rezista și la temperaturi mai ridicate, motiv pentru care sunt mai moi și mai pufoase.

Vezi și:

 

Covorașul din baie, incubator pentru mucegai și bacterii. Cum trebuie să-l spălați corect

 

Mulți cred că toaleta este zona din casă, considerată incubator pentru microbi și bacterii.  Dar această părere este total greșită. Covorul din baie este obiectul plin de bacterii și microbi. Unele studii au demonstrat că acest element al interiorului poate deveni un pericol pentru sănătatea noastră.

Atunci când faceți curățenie în baie, nu trebuie să neglijați covorașul, care trebuie spălat regulat. În caz contrar, există riscul apariției ciupercilor și a mucegaiului. 

Gospodinele cu experiență recomandă curățarea covorului la fiecare 2-3 săptămâni. Un produs din microfibră poate fi spălat la mașină la temperatură scăzută (30-40 de grade).

Îndepărtează ușor petele de sos și de cafea de pe fețele de masă și prosoape: iată o metodă ideală

În acest caz, este important să adăugați un detergent moale de rufe. Covorașul din baie se usucă într-un loc răcoros. Iarna, poate fi scos pe balcon sau în curte.

Și covorașele din cauciuc pot fi, de asemenea, spălate. Dar este important să rețineți că temperatura apei nu trebuie să depășească 40 de grade, altfel covorul se va deteriora. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel