Gospodinele pricepute curăță oalele și tigăile cu un cartofi: un truc util și original

Gospodinele pricepute curăță oalele și tigăile cu un cartofi -  un truc util și original. Sursa - pixabay.com
Gospodinele pricepute curăță oalele și tigăile cu un cartofi - un truc util și original. Sursa - pixabay.com

Pentru a curăța o oală sau tigaie, nu este necesar să folosiți substanțe chimice scumpe.

 

Trucul cu cartofii vine din China, unde gospodinele s-au obișnuit să rezolve problemele de zi cu zi în moduri originale.

Luați un cartof, curățați-l de coajă și tăiați-l în jumătate. Ștergeți cu o jumătate de cartof oalele  Secretul trucului este acidul oxalic, o substanță albă cristalină cunoscută pentru capacitatea sa de a îndepărta murdăria. 


Amidonul nu trebuie să lipsească din casă. Gospodinele îl folosesc pentru a curăța aceste obiecte

De asemenea, înainte a curăța vasele, puteți scufunda cartoful în sare. Cu ajutorul sării, oalele vor fi curățate mai bine. Atenție: sarea nu trebuie folosită pentru a curăța oalele și tigăile antiaderente. 

Vezi și:

Curăță rapid și ușor oalele și tigăile arse: patru trucuri știute doar de gospodinele cu experiență

Fiecare gospodină se întreabă: cum să curățe rapid și ușor oalele și tigăile și să elimine petele de grăsime arsă?

Cel mai bun mod de a menține tigaia și oalele curate este să aveți grijă de ele înainte ca grăsimea arsă să se acumuleze. Există mai multe sfaturi pentru aceasta.

Păstrați aragazul curat. Înainte de a începe să gătiți, asigurați-vă că aragazul nu are reziduuri alimentare sau grăsime. Aceste reziduuri pot ajunge pe fundul oalelor, care se pot păta.

Ungeți bine tigaia cu ulei înainte de gătit. Pentru a menține interiorul curat al tigăii, ungeți-l cu ulei înainte de a găti pentru a crea o suprafață antiaderentă și pentru a preveni lipirea alimentelor de tigaie.

Nu mai pune magneți pe frigider: avertismentul specialiștilor. Poți rămâne fără aparatul electrocasnic

Spălați oalele și tigaia imediat după gătire. Dacă după gătire, în oală sau tigaie, rămân resturi alimentare și va fi mult mai dificil să le îndepărtați. Spălați tigaia imediat după ce s-a răcit, folosind apă fierbinte și detergent de vase. Așteptați ca tigaia să se răcească înainte de a adăuga apă rece pentru a o curăța, deoarece insolația poate deforma forma unei tigăi fierbinți.

Uscați bine oala cu un prosop. Apa reziduală poate lăsa în urmă de calcar sau de rugină, așa că imediat după spălarea cratiței, uscați-o cu un prosop curat din microfibră sau cu un prosop de bucătărie. Puteți folosi o cârpă sau un prosop de hârtie pentru a usca oalele și tigăile.

Depozitați oalele într-un loc curat și uscat. Păstrați oalele și tigăile într-un loc uscat și curat, cum ar fi un dulap, pe o scândură perforată sau pe un cuier. Nu țineți oalele și tigăile pe aragaz unde pot fi stropite cu grăsime și alimente.

Cum se curăță oalele rapid? 

Înainte de a încerca o nouă metodă de curățare, testați-o întotdeauna pe o zonă mică a vasului pentru a nu-l deteriora.

Folosiți bicarbonat de sodiu pentru majoritatea tipurilor de tigăi și oale. Amestecați trei părți bicarbonat de sodiu cu o parte apă caldă pentru a face o pastă. Întindeți pasta pe fundul oalei și lăsați să acționeze circa douăzeci de minute. Apoi, folosind o periuță de dinți sau un burete, îndepărtați bicarbonatul de sodiu,  eliminând grăsimea întărită împreună cu acesta. Pentru a spori efectul bicarbonatului de sodiu, adăugați puțin detergent de vase în pastă sau puțin oțet alb în timp ce curățați.

Trei plante care trebuie scoase, imediat, din casă: aduc sărăcie și necazuri

Sare grunjoasă. Sarea este o metodă populară de curățare pentru tigăile din fontă și oalele de cupru, deși funcționează și pentru vasele din oțel inoxidabil. Pentru această metodă, stropiți fundul oalei cu sare grunjoasă, apoi utilizați un burete sau o perie. Pentru o curățare mai fiabilă, adăugați niște bicarbonat de sodiu în sare și apoi pulverizați oțet deasupra, lăsați zece minute înainte de curățare.

Farfurii curate și strălucitoare, ca la restaurant: prepară o soluție din ingrediente accesibile și ieftine

Zeamă de lămâie. Pentru oalele din cupru, ceramică sau oțel inoxidabil, sucul de lămâie, sucul de lămâie, oțetul alb sau chiar  ketchup-ul pot ajuta la eliminarea petelor încăpățânate și uleioase. Pentru a folosi zeamă de lămâie, înmuiați fundul tigăii în acid timp de zece minute. Apoi folosiți un burete neabraziv pentru a șterge petele de grăsime.

Încercați produse de curățare din comerț. Există mulți agenți de curățare care ajută la curățarea vaselor. Dacă metodele de curățare cu produse naturale nu ajută, atunci puteți apela la un detergent cu acid oxalic și urmați instrucțiunile de pe ambalaj. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.3.1
pixel