Urmărește emisiunea live


Amidonul nu trebuie să lipsească din casă. Gospodinele îl folosesc pentru a curăța aceste obiecte

Amidonul nu trebuie să lipsească din casă. Gospodinele îl folosesc pentru a curăța aceste obiecte. Sursa - pixabay.com
Amidonul nu trebuie să lipsească din casă. Gospodinele îl folosesc pentru a curăța aceste obiecte. Sursa - pixabay.com

Amidonul este utilizat în mod activ în viața de zi cu zi. Unele persoane nici măcar nu bănuiesc că datorită amidonului pot fi rezolvate o serie de probleme cotidiene.

Petele de sânge sunt considerate unele dintre cele mai dificile de eliminat. Multe gospodine cred că este imposibil să scape de petele de sânge acasă. Dar există o metodă dovedită care elimină petele de sânge.

Pentru asta, aveți nevoie de o lingură de amidon și una de apă. Amestecați până obțineți o pastă, pe care trebuie să o aplicați pe petele de sânge. Când amidonul se usucă, trebuie îndepărtat cu grijă cu un cuțit. Apoi haina poate fi pusă în mașina de spălat.

Ai spart oglinda? Nu arunca cioburile! Cu puțină imaginație, poți obține niște obiecte incredibile 

Tratează arsurile solare. Medicii recomandă tratarea arsurilor solare cu soluții și creme speciale. Dar nu aveți la îndemână nicio cremă, iar arsurile provoacă disconfort, puteți apela la amidon. 

În acest caz, trebuie să faceți o pastă de amidon și apă și să o aplicați pe pielea arsă de soare. Această metodă va ameliora iritația și disconfortul.

Restaurează cărțile vechi. În cazul unei depozitări prelungite și necorespunzătoare, cărțile pot mucegăi și apare un miros neplăcut de umezeală. Pentru a evita aceste consecințe, cărțile trebuie stropite  cu amidon. Substanța va absorbi o parte din murdărie și mirosuri neplăcute. Dacă cărțile sunt prea umede, trebuie, mai întâi, uscate.

Cum se îngrijesc crizantemele în ghivece? Sfaturile grădinarilor cu experiență

Curăță jucăriile de pluș. Jucăriile moi sunt colectoare de praf, care trebuie curățate în mod regulat. Există un truc simplu: o jucărie moale se pune într-o pungă de plastic, se adaugă amidon și  se agită bine. Jucăria ar trebui lăsată peste noapte în pungă. Dimineața, jucăria se scoate din pungă și se aspiră. Datorită amidonului, jucăria va scăpa de o parte din praful depus.

Ușurează călcatul hainelor. Această metodă este folosită de multe gospodine. Amestecați o  linguriță de amidon cu 2 litri de apă. 

Lichidul se pune într-o sticlă de pulverizare. Stropiți hainele cu acest lichid înainte de a le călca. Datorită amidonului, hainele se vor călca mai repede și ușor.  

Covorașul din baie, incubator pentru mucegai și bacterii. Cum trebuie să-l spălați corect

Miros neplăcut de pantofi. Amidonul este un produs care absoarbe mirosurile neplăcute. Puneți amidonul în pantofi și lăsați-l peste noapte. Amidonul va absorbi toate mirosurile urâte.

Curăță covoarele. Gospodinele cu experiență stropesc petele de pe covor cu amidon, așteaptă 15 minute și, apoi, îl îndepărtează cu un aspirator. Amidonul va absorbi o parte din mizerie i praf și covorul va fi ca nou.

Îndepărtează pete de grăsime de pe haine. Patru linguri de amidon se diluează în 50 ml lapte. Pasta rezultată se aplică pe pete. După 12 ore, pasta se usucă bine și se îndepărtează cu o perie. Haina se pune apoi în mașina de spălat.  

Vezi și.

Prosoapele și halatul de baie vor fi mereu moi și pufoase. Respectați aceste reguli și renunțați la balsam

O problemă neplăcută, cu care se confruntă gospodinele, este spălarea necalitativă a hainelor.

În special, prosoapele și halatele de baie sunt cele mai dificile obiecte de spălat. Prosoapele tind să absoarbă mirosurile neplăcute și este greu să obțineți din nou proaspete și parfumate fără a le deteriora.

Se poate întâmpla adesea ca prosoapele să fie rigide și aspre după spălarea în mașina de spălat. Dar nu vă pierdeți speranța, pentru că le puteți face moi și pufoase, urmând niște reguli foarte simple.


Nouă plante de interior care pot fi oferite atât femeilor, cât bărbaților. Atrag fericirea și norocul


Dacă nu aveți la dispoziție un uscător, care vă poate ajuta să aveți prosoape moi și pufoase, nu trebuie să vă resemnați și să le lăsați aspre.

Principalul vinovat al prosoapelor și halatelor aspre, rigide și cu miros neplăcut este acumularea, în fibre, de detergent și balsam. De aceea, nu trebuie să renunțați la o clătire suplimentară a prosoapelor și a halatelor de baie, pentru a îndepărta orice acumulare de detergent.

 

 Puțin detergent și fără balsam

Nu cedați tentației de a folosi mult detergent, în speranța că va curăța mai bine prosoapele. Excesul de detergent se va depozita pe fibre și le va face mai rigide. De asemenea, trebuie să evitați cu totul balsamul de rufe.

Sună paradoxal, dar balsamul  nu va face decât să agraveze situația pe termen lung. De fapt, tinde să se depună pe prosoape și să le facă și mai rigide, fiind, de asemenea, și cauza apariției mirosurilor neplăcute.

Ce trebuie să faceți pentru a înmuia prosoapele rigide și pentru a scăpa de mirosurilor neplăcute? Un sfat foarte simplu pentru a avea prosoape moi, pufoase și parfumate este ca, înainte de a le pune în mașina de spălat, să să le țineți la înmuiat într-un lighean cu apă și oțet.

Cum să scapi definitiv de mucegaiul din apartament: un truc eficient, folosit de multe gospodine

Oțetul este un balsam natural excelent. De asemenea, oțetul ajută la îndepărtarea oricărui reziduu de detergent, rămas în fibre. În plus, combate mirosurile neplăcute și mucegaiul, care atacă adesea prosoapele și halatele de baie.

Dacă vă întrebați cum să aveți prosoape și halate la fel de moi ca abia cumpărate, soluția este  foarte simplă: puneți-le la înmuiat într-un lighean cu apă și oțet alb, spălați-le cu puțin detergent și  renunțați la balsam. Veți avea prosoape parfumate și moi ca cele dintr-un hotel de cinci stele.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel