Descoperire boala Alzheimer. Un test de sânge revoluționar ar putea identifica boala înainte de apariția simptomelor

Oamenii de știință au dezvoltat un test de sânge pentru a identifica stadiile incipiente ale bolii Alzheimer în ceea ce s-ar putea dovedi un progres major în tratamentul afecțiunii, potrivit cotidianului The Independent.

Oamenii de știință au dezvoltat un test de sânge pentru a identifica stadiile incipiente ale bolii Alzheimer în ceea ce s-ar putea dovedi un progres major în tratamentul afecțiunii. Cercetătorii spun că testul simplu pentru boala neurodegenerativă, care s-a dovedit a fi cu o exactitate de 90 la sută, ar putea fi disponibil la intervențiile chirurgicale „în câțiva ani”. Cu toate acestea, beneficiile sale pot fi mai mari odată ce există tratamente pentru a opri Alzheimer sau pentru a preveni apariția sa în întregime. Chiar și cu doua decenii înainte ca oamenii să dezvolte pierderea caracteristică a memoriei prin boala Alzheimer și confuzia cauzată de aceasta, grupurile dăunătoare de proteine încep să se acumuleze în creierul lor.

Cercetătorii de la Washington University School of Medicine din SUA au spus că pot măsura nivelurile de proteină amiloidă Alzheimer beta în sânge și folosesc astfel de niveluri pentru a prezice dacă proteina s-a acumulat în creier.

Când nivelurile de amiloid din sânge sunt combinate cu alți doi factori majori de risc de demență - vârsta și prezența variantei genetice APOE4 - persoanele cu modificări cerebrale ale Alzheimerului cerebral pot fi identificate cu o precizie de 94%. Echipa de cercetare a spus că rezultatele, publicate în revista Neurology, reprezintă un alt pas către un test de sânge pentru a identifica persoanele susceptibile să dezvolte Alzheimer înainte de apariția simptomelor.

Cercetătorii cred că testul poate fi chiar mai precis și eficient decât „standardul de aur” - o scanare a creierului PET - la detectarea începuturilor depunerii de amiloid în creier. Oamenii de știință spun că studiile clinice ale candidaților la medicamentele preventive au fost împiedicate de identificarea participanților care au modificări ale creierului Alzheimer, dar nu au probleme cognitive.

Testul de sânge ar putea oferi o modalitate de a analiza eficient persoanelor cu semne precoce ale bolii, astfel încât să poată participa la studii clinice care evaluează dacă medicamentele pot preveni boala. Autorul principal al studiului, profesorul Randall Bateman, a declarat: „În momentul de față, analizăm oamenii pentru studiile clinice cu scanări cerebrale, care necesită mult timp și costisitoare, iar înscrierea participanților durează ani. Dar cu cu acest de sânge, am putea analiza mii de oameni pe lună. Acest lucru înseamnă că putem înscrie mai eficient participanții la studiile clinice, care ne vor ajuta să găsim tratamente mai repede și ar putea avea un impact enorm asupra costurilor bolii, precum și asupra suferinței persoanelor care au această boală.

Studiul a implicat 158 de adulți cu vârsta peste 50 de ani. Toți, cu excepția a 10 dintre participanți, au fost cognitiv normali și fiecare a furnizat cel puțin o probă de sânge și a fost supus unei scanări cerebrale PET. Cercetătorii au clasificat fiecare probă de sânge și scanare PET ca amiloid pozitiv sau negativ și au descoperit că testul de sânge de la fiecare participant a fost de acord cu scanarea PET la 88% din timp.

Pentru a îmbunătăți acuratețea testului, cercetătorii au încorporat o serie de factori de risc majori pentru Alzheimer, inclusiv vârsta și prezența unei variante genetice numită APOE4. Când cercetătorii au inclus vârsta și statutul APOE4, precizia testului de sânge a crescut la 94%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel