Calea Lactee ascunde un secret fascinant."Depășește orice așteptare"

Calea lactee
Calea lactee

Calea Lactee este înconjurată de un halo cu un diametru de câteva sute de mii de ani-lumină.

Masa lui este comparabilă cu cea a galaxiei noastre şi, până de curând, se considera că el este stabil, spre deosebire de structura din care face parte sistemul nostru solar şi care se roteşte continuu. 

O echipă de astronomi de la Universitatea din Michigan a aflat, pentru prima dată, că halo-ul se învârte şi, mai mult decât atât, a măsurat viteza de rotaţie a acestei structuri.

,,Această descoperire depăşeşte orice aşteptări. Până acum, se credea că galaxia noastră se roteşte, în timp ce norul gazos care o înconjoară este staţionar, însă acest lucru este total greşit. Acest rezervor cu gaz se roteşte de asemenea, însă nu la fel de repede ca şi galaxia", a declarat Edmund Hodges-Kluck, coordonatorul studiului, într-un comunicat de presă emis de NASA. 

Se presupune că galaxiile s-au format pe parcurs ce materia intergalactică a început să se scufunde în cavităţi create de găuri negre. Prin urmare, studiul realizat recent de cercetătorii americani este extrem de important, deoarece rotaţia halo-ului Căii Lactee ne poate spune cât de rapid a început materia să se scufunde într-o astfel de cavitate şi, totodată, în cât timp s-a format galaxia noastră, scrie iflscience.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel