INS confirmă spusele lui VICTOR PONTA: PIB-ul a crescut cu 1,9% în trimestrul III

Institutul Național de Statistică a publicat, vineri dimineață, evoluția Produsului Intern Brut pentru trimestrul III al anului 2014, după controversa provocată de o declarație a premierului Victor Ponta cu privire la creșterea economică a României.

Produsul intern brut a crescut cu 1,9% în trimestrul III din 2014, față de trimestrul II din 2014.

Comparativ cu acelaşi trimestru al anului 2013, Produsul intern brut a înregistrat o creştere cu 3,2% pe seria brută şi cu 3,3% pe seria ajustată sezonier.

Ponta jubilează după datele INS: Nu am fost niciodată în recesiune

În primele nouă luni ale anului 2014, Produsul intern brut a crescut, comparativ cu acelaşi interval al anului 2013, cu 2,8% pe seria brută şi cu 3,1% pe seria ajustată sezonier.

În urma revizuirii seriei brute conform Sistemului European de Conturi şi a seriei ajustate sezonier, Produsul intern brut a scăzut în trimestrul II 2014 cu 0,3% faţă de trimestrul I 2014 şi a crescut în trimestrul I 2014 cu 0,5% faţă de trimestrul IV 2013.

INS confirmă spusele lui Ponta

Victor Ponta a creat o polemică în spațiul public, după ce, miercuri, în timpul ultimei dezbateri electorale cu Klaus Iohannis, premierul a afirmat că din datele pe care INS le va publica vineri va reieși o creștere a PIB-ului cu peste 1%.

A doua zi, premierul a fost contrazis de președintele Institutului, Tudorel Andrei, care a dat asigurări că Victor Ponta nu avea de unde să știe datele pe care avea să le publice INS. Vezi detalii aici: INS contrazice datele prezentate de  Ponta la dezbaterea cu Iohannis

Ulterior, PSD a transmis un comunicat prin care a explicat că primul-ministru s-a bazat pe estimări proprii și cifre venite de la Comisia Europeană când a vorbit despre PIB-ul pe trimestrul III. Citește aici detalii: PSD, prima reacție după ce INS l-a contrazis pe Victor Ponta

Într-un final, datele publicate vineri de INS confirmă spusele lui Victor Ponta și arată că PIB-ul a crescut cu 1,9% în trimestrul III din 2014.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel