Șeful PPE, Joseph Daul, îi cere socoteală lui Ponta în scandalul "ofițer acoperit"

Partidul Popular European (PPE) este prima familie europeană care exprimă o poziție în scandalul declanșat de președintele Traian Băsescu referitor la presupusul trecut al premierului Ponta în serviciile secrete.

Președintele PPE, Joseph Daul, a făcut apel la Victor Ponta să lămurească afacerea ofițerului sub acoperire.

"Victor Ponta trebuie să clarifice urgent alegațiile potrivit cărora a lucrat ca agent acoperit al SIE. Românii au dreptul să știe adevărul", a scris Joseph Daul pe Twitter, mesaj reluat și de contul oficial al familiei europene, care are 74.300 de urmăritori.

Deși, din funcția președinte al României, Traian Băsescu nu poate fi membru al niciunui partid, național sau european, în cei aproape 10 ani de mandat s-a conservat o loialitate reciprocă între PPE și șeful statului. Președintele Băsescu a fost susținut constant de PPE, inclusiv la referendumul de demitere din 2012, iar șeful statului a participat la mai multe reuniuni ale popularilor europeni.

Social-democrații europeni (S&D) și Alianța Democraților și Liberalilor (ALDE) nu au avut nicio reacție cu privire la scandalul ofițerului acoperit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel