Activitatea cerebrală a utilizatorilor de telefoane inteligente este diferită de cea a persoanele care folosesc telefoane mobile "tradiţionale", este rezultatul unui studiu realizat de Institutul de Neuroinformatică, afiliat Universităţii din Zurich.
Utilizînd electroencefalografia (EEG) pentru a măsura activitatea cerebrală, oamenii de ştiinţă elveţieni au dorit să afle dacă utilizarea telefoanelor inteligente modifică funcționarea creierului uman.
La această cercetare științifică au participat 37 de voluntari, din care 26 au folosit telefoane inteligente cu ecrane tactile (touchscreen), iar 11 au utilizat telefoane mobile convenţionale, potrivit bbc.com, scrie Mediafax.
Interpretarea datelor furnizate de EEG au relevat că utilizatorii de telefoane inteligente au degete mult mai agile, o precizie tactilă mult mai mare, și prezentau o activitate cerebrală mai intensă ca răspuns la atingerile mecanice executate de degetul mare, degetul arătător şi degetul mijlociu.
Acest lucru pare să fie asociat cu frecvenţa cu care acele persoane folosesc funcţia "touchscreen" - cu cât aceasta era folosită cu o frecvenţă mai mare, cu atât activitatea cerebrală înregistrată prin EEG era mai intensă.
În opinia autorilor studiului, descoperirea lor are sens, întrucât creierul uman este "maleabil" şi poate fi modificat prin anumite experienţe.
Studiul a fost coordonat de cercetătorul Arko Ghosh şi a fost publicat în revista Current Biology.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu