Punct slab al securității rețelei SS7. Cercetare: Două metode prin care-ți poate fi ascultat telefonul

Un raport dezvăluie informații înfricoșătoare pentru cei care încă se mai gândesc că o convorbire de pe telefonul personal sau un mesaj către un prieten este privată. 

Rețeaua SS7 este folosită de operatorii din lume pentru convorbiri, mesaje și alt conținut. Cercetătorii germani au dezvăluit un punct slab în ceea ce privește securitatea rețelei. Raportul subliniază că această vulnerabilitate permite hackerilor să asculte convorbiri private și să intercepteze mesaje text, chiar și cât sunt criptate. Pentru a fi testată securitatea vulnerabilității SS7 au fost analizați 20 de operatori globali.  Rețeaua SS7 a fost concepută în anii '80. Atunci nimeni nu prevederea creșterea spectaculoasă în comunicare prin intermediul telefonului mobil. 

Cum "își fac de cap" hackerii

Hackerii "își fac de cap" când sunt efectuate apeluri telefonice prin turnurile de emisie. Cercetătorii au descoperit două metode prin care hackerii pot asculta convorbirile. O metodă este să pună stăpânire funcția call forward și redirecționează convorbirile către telefonul hackerilor în timp real. Convorbirea este normală, însă hackerii pot asculta și înregistra convorbirea. A doua metodă este printr-o antenă care printre toate apelurile și mesajele text, care pot fi înregistrate de hackeri, care ar putea cere o cheie de criptare temporară de la operatori, ce ar putea fi folosită pentru spargerea codului de înregistrări, scrie Yoda

"Când am nevoie să efectuez o conversație confidențiala, folosesc un telefon fix"

Senatorul german Thomas Jarzombek a permis ca telefonul său mobil să fie folosit în această cercetare. "După toate lucrurile cu NSA și Snowden pe care le-am auzit, cred că nu mai e nimeni care să creadă că are o conversație cu adevărat privată pe telefonul mobil. Când am nevoie să efectuez o conversație confidențiala, folosesc un telefon fix" a spus senatorul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel