O nouă descoperire a cercetătorilor despre câinele de companie

Comportamentul câinilor de companie este intens studiat de cercetători din toată lumea.  Ultima descoperire a cercetătorilor arată că un câine este un adevărat prieten necuvântător care are capacitatea să ridice moralul și să recunoască emoțiile umane. 

Studiul a fost realizat la universități din Marea Britanie și Brazilia, conform Reuters și The Telegraph. Echipe de experți în comportamentul animalelor și psihologi de la universitățile Lincoln și Sao Paulo au demonstrat că un câine poate forma reprezentări abstracte mentale ale stărilor emoționale umane. Șaptesprezece câini nedresați, din Marea Britanie și Portugalia au fost puși să vadă imagini și să asculte sunete caracteristice pentru persoane fericite sau supărate sau câini prietenoși ori agresivi.

Câinii au fost puși să asculte chemarea "vino aici", în limba portugheză, atât pe un ton prietenos cât și nervos, dar și sunete ce reprezentau lătratul unor câini prietenoși și agresivi, potrivit Agerpres.

Conexiunea aparținea doar oamenilor

"Oamenii de știință au descoperit că pe măsură ce auzeau anumite sunete, câini căutau cu privirea imaginea care avea expresia facială potrivită sunetului respectiv. Până în prezent, această abilitate cognitivă a fost demonstrată doar la primate iar capacitatea de a face această conexiune atunci când este vorba de specii diferite le aparținea doar oamenilor", a declarat dr. Kun Guo de la Facultatea de Psihologie a Universității Lincoln din Marea Britanie.

Câinele are un sistem propriu de clasificare a stărilor emoționale

"Studiul nostru arată că un câine are abilitatea de a integra două surse diferite de informații senzoriale într-o percepție coerentă a emoției atât la oameni cât și la câini. Acest lucru înseamnă că un câine are un sistem propriu de clasificare a stărilor emoționale", a mai spus dr. Kun Guo.

"Câinii sunt mai inteligenți decât pisicile pentru că personalitatea lor prietenoasă i-a ajutat să dezvolte creiere mai mari", a apus profesorul Daniel Mills, coautor al studiului, conform ediției online a cotidianului The Telegraph.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel