Urmărește emisiunea live


Mario Molina, laureat al Premiului Nobel: Jucăm ruleta rusească, consecinţele vor fi catastrofale

Un laureat al Premiului Nobel a lansat zilele trecute un avertisment ferm privind consecințele dramatice ale încălzirii atmosferei terestre, dacă va continua actuala tendință a emisiilor de gaz cu efect de seră. 

Mexicanul Mario Molina, laureat al Premiului Nobel pentru Chimie în 1995, avertizează că există o probabilitate de 1-5 ca temperatura Pământului să crească cu cinci sau şase grade în următorii ani, dacă nu se vor lua măsuri în privința reducerii emisiilor de gaz cu efect de seră. 

"Jucăm ruleta rusească cu singura planetă pe care o avem", iar dacă temperatura creşte la acest nivel, "fapt ce nu s-a întâmplat în milioane de ani", consecinţele vor fi catastrofale, a declarat profesorul în vârstă de 71 de ani la un curs susţinut la Facultatea de Chimie de la Universitatea Naţional Autonomă din Mexic (UNAM), potrivit descopera.ro.

"Nu putem lăsa generaţiilor viitoare o planetă în care să fie mai greu să existe o calitate a vieţii aşa cum o avem astăzi", a declarat Mario Molina, în opinia căruia problema este una globală.

Lansând un apel pentru o schimbare încă de acum a direcţiei, Molina reamintit că Protocolul de la Montreal, care a intrat în vigoare din 1989 şi care prevede stabilirea de obiective privind reducerea producţiei de substanţe ce afectează stratul de ozon, "demonstrează că omenirea se poate pune de acord pentru a rezolva probleme globale".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel