Cum pot fi golite lacurile românești de PET-uri

Boyan Slat, un student în vârstă de 19 ani la inginerie aerospațială, a făcut ca imposibilul să fie posibil. Pasionat de scufundări, el a proiectat o mașinărie care va ajuta la curățarea cantităților imense de deșeuri din plastic din toate apele din lume, lucru considerat până acum imposibil.

Sistemul constă într-o rețea de platforme plutitoare și platforme de procesare, ce vor constitui puncte de colectare și reciclare răsfirate pe suprafețele oceanelor. În loc să se deplaseze prin ocean, în căutarea plasticului, ”nodurile” sistemului vor funcționa mai degrabă ca pâlnii uriașe, care vor colecta deșeurile. Unghiul construcției va determina deplasarea reziduurilor spre mecanismul de captare al instalației, unde resturile de plastic urmează să fie separate de plancton, filtrate și depozitate în vederea reciclării.

Nu ne dăm seama de amploarea problemei pentru că deșeurile sunt disparate

S-ar putea salva anual sute de mii de animale acvatice, s-ar putea reduce considerabil poluarea și, la fel de important, s-ar putea economisi milioane de euro prin reducerea costurilor de curățare, a pagubelor determinate de scăderea turismului și a daunelor aduse vaselor.

După părerea lui Boyan, deocamdată oamenii nu sunt conștienți de amploarea poluării oceanice, deoarece deșeurile sunt disparate în oceane. Sistemul lui însă ar permite crearea unor adevărate insule de reziduuri, importante și pentru a-i determina pe oameni să conștientizeze adevărata măsură a poluării.

Iată-l explicând invenția sa:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel