Descoperire impresionantă sub gheaţa din Antarctica

antarctica
antarctica

După descoperirea Lacului Vostok care a stat în adâncimea îngheţată aproximativ 25 de milioane de ani, cercetătorii au dat de un alt lac subteran.

Echipa de cercetare a prezentat informaţiile la adunarea anuală a Uniunii Geofizice Europene (EGU) din Viena. Potrivit lor, acest lac este al doilea ca mărime după lacul Vostok.

Datorită analizei anumitor caracteristici geografice neobişnuite, folosind radar de penetrare a solului, oamenii de ştiinţă sunt capabili să facă presupuneri cu privire la ceea ce se poate ascunde dedesubtul gheţii.

Lacul în sine este de aproximativ 100 de kilometri lungime şi 10 km lăţime şi este în formă de panglică. De asemenea, acest lac pare a fi conectat la un canion aflat şi el sub gheaţă, iar canalele lacului duc departe şi pot asigura transportarea apei spre platoul îngheţat de la Vest şi în ocean.

Cercetătorii din Regatul Unit, din China şi SUA, se vor întâlni în luna mai pentru a discuta datele recepţionate de radare. Ei vor confirma existenţa atât a canionului, cât şi a sistemului subglaciar absolut. Ambele au un interes imens pentru biologi, care sunt dornici să exploreze ecosisteme care au rămas neatinse de zeci de milioane de ani, scrie iflscience.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel