Stephen Hawking, primul pas în lupta cu inteligența artificială: Dacă nu ne oprim, războiul este inevitabil!

Fizicianul și cosmologul britanic Stephen Hawking, împreună cu alți peste 1.000 de cercetători, au semnat o scrisoare oficială, prezentată luni la Conferința despre Inteligența Artificială de la Buenos Aires, Argentina, în cadrul căreia avertizează despre potențialul dezastru pe care le-ar provoca implicarea inteligenței artificiale în război.

Între semnatari, alături de Stephen Hawking, figurează CEO-ul Tesla și SpaceX, Elon Musk,, cofondatorul Apple, Steve Wozniak, CEO-ul Google DeepMing, Demis Hassabis, profesorul Noam Chomsky și Directorul de Cercetare de la Google, Peter Norvig, precum și alți cercetători în robotică.

Potrivit yoda.ro, scrisoarea avertizează: "Inteligența artificială a ajuns la un punct unde implementarea unor astfel de sisteme este - practic, chiar dacă nu legal - fezabil în an, nu decenii, iar miza este uriașă. Armamentul autonom a fost descris ca o a 3-a revoluție în război, după praful de pușcă și armele nucleare".

Cofondatorul Apple: Roboții ne vor transforma în animalele lor de casă

"Dacă orice putere militară majoră se aventurează în dezvoltarea armelor cu inteligență artificială, un război global cu astfel de arme este inevitabil, iar finalul acestei traiectorii tehnologice este evident - armele autonome vor deveni Kalashnikov-ul de mâine", mai scrie în scrisoare.

În încheiere, scrisoarea specifică: "Credem că inteligența artificială are un potențial imens de a aduce beneficii umanității în multe moduri și că obiectivul nostru este să se întâmple asta. Începerea unui război cu arme cu inteligența artificială este o idee proastă și ar trebui să fie interzisă folosirea armelor autonome care nu depind de controlul uman".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel