Recompensă: Un asteroid va primi numele Ionuț Budișteanu

budisteanu
budisteanu

Institutul de Tehnologie din Massachusetts/Massachusetts Institute of Technology (MIT) a anunţat că va numi un asteroid după numele tânărului vâlcean Ionuț Budişteanu, ca recunoaştere a succesului pe care acesta l-a obţinut săptămâna trecută: câștigarea marelui premiu Intel ISEF.

"Este o cutumă a acestor concursuri. Toţi câştigătorii au obţinut o astfel de recompensă. Normal că mă bucură acest lucru, dar asta nu va schimba cu nimic persoana mea. Acum mă pregătesc să dau bacalaureatul şi nu am nici un motiv să mă port altfel decât ca un adolescent normal. După examenul de bacalaureat voi vedea ce planuri voi face, acum trebuie să mă concentrez pentru bacalaureat", a declarat marţi, pentru Agerpres, Ionuţ Budişeanu.

Elev în clasa a XII-a la Grupul Şcolar Oltchim, Ionuț Budișteanu este câştigătorul marelui premiu "Gordon E. Moore", denumit astfel după fondatorul Intel, în valoare de 75.000 de dolari, la categoria "Ştiinta Computerelor". Cea mai amplă competiţie preuniversitară de ştiinţă şi inginerie din lume, Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF), s-a desfășurat în perioada 12-18 mai în Phoenix, Arizona.

Participant pentru a treia oară la Intel ISEF, Ionuț Budișteanu a decis, ca anul acesta să facă o maşină care se conduce singură cu ajutorul unui radar 3D. Modelul creat de Budişteanu, folosind inteligenţa artificială, poate detecta neregularităţile drumului şi poziţia maşinii în timp real şi nu ar costa decât 4.000 de dolari, dacă ar fi pe piaţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel