Periuțele de dinți valorează aur pentru curățarea casei și a bucătăriei. Nu le aruncați!

Periuțele de dinți valorează aur pentru curățarea casei și a bucătăriei. Nu le aruncați. Sursa - Pexels
Periuțele de dinți valorează aur pentru curățarea casei și a bucătăriei. Nu le aruncați. Sursa - Pexels

Descoperiți câteva posibilități de reciclare și reutilizare a periuțelor de dinți vechi.  

Igiena dentară este esențială, iar spălatul pe dinți este o operație obligatorie. În medie, trebuie să te speli pe dinți de cel puțin 2-3 ori pe zi și, mai ales, la sfârșitul fiecărei mese. Curățarea corectă ar trebui să dureze cel puțin 3 minute.

În zilele noastre, multe persoane folosesc periuțe de dinți electrice. Altele au rămas fidele periuței de dinți  tradiționale.

Curăță bijuteriile rapid și ușor: nu ai nevoie de apă sau de produse chimice

Periuțele de dinți vechi valorează aur pentru curățarea casei și a bucătăriei. După ce le-ai folosit și dezinfectat  bine, periuțele de dinți bine se pot dovedi cu adevărat utile și prețioase în multe treburi gospodărești zilnice.

Periuțele de dinți sunt foarte utile pentru: curățarea rosturile plăcilor de gresie și faianță, a tastaturii laptopului, a articole din răchită, a filtrele aparatelor electrocasnice (aparat de aer condiționat, aspirator, mașină de spălat).

Cu ajutorul periuțelor de dinți vei putea elimina murdăria din colțurile cele mai greu accesibile;  îndepărta calcarul încrustat din jurul robinetelor și a cabinei de duș.

Plasați aceste plante în toată casa și veți scăpa de mucegai și umezeală

În bucătărie, cu vechile periuțe de dinți vei putea curăța scoicile și elimina pământul de pe ciuperci, cartofi sau alte legume.  Așadar, iată câteva motive pentru care periuțele de dinți vechi valorează aur în casă și nu trebuie aruncate.

 

Cât de des trebuie să schimbe periuțele de dinți

 

Periuța de dinți este un recipient pentru germeni și bacterii. Din acest motiv, este important să o înlocuiești în mod regulat. În medie, periuța de dinți trebuie schimbata la fiecare 3 luni, dar și atunci când perii devin mai puțin compacți și mai casanți.

Există și cazuri speciale în care se recomandă înlocuirea periuței de dinți chiar înainte de 3 luni. De exemplu, în caz de infecții, cum ar fi gripă, durere în gât, febră și răceală. La fel, și în cazul bolilor dentare și inflamarea dinților și a gingiilor.

 

Citește și:

 

BONUS. Salteaua patului miroase urât? O poți împrospăta în câteva minute cu această metodă uimitoare


 
În nopțile caniculare toată lumea transpiră. Din păcate, și patul va rămâne murdar și urât mirositor. Tocmai din acest motiv, este necesar să reîmprospătați salteaua. 

Reîmprospătați salteaua cu produse pe care le ai în cămară.  Vă vom explica cum să faceți o soluție excepțională pentru a reîmprospăta salteaua. 

Mai întâi, puneți două linguri de bicarbonat de sodiu într-un bol cu apă (aproximativ 500 ml). Adăugați apoi 25 de picături de ulei esențial de lavandă sau  ulei de arbore de ceai. 

Bicarbonatul de sodiu este excelent pentru dezinfectarea și combaterea mucegaiului și a ciupercilor. Uleiul esențial de lavandă, pe de altă parte, dă un miros unic și vă  ajută, de asemenea, să adormiți.

Pune cărbune activ în frigider: vei uita de o problemă, cu care se confruntă majoritatea gospodinelor


Cu o cârpă, înmuiată în soluția preparată, treceți peste saltea, apoi lăsați-o să se usuce. Vă poate ajuta și o sticlă cu pulverizator.

Saltelele sunt, de asemenea, un loc preferat pentru acarieni. Din acest motiv, folosirea unor trucuri pentru a-i elimina poate fi cu adevărat esențială. Mai întâi, ar trebui să folosiți un aspirator cu care veți aspira insectele și  ouăle acestora.

Ulterior, presărați salteaua cu bicarbonat de sodiu și cu o perie distribuiți-i pe toată salteaua. Lăsați să acționeze câteva ore, apoi aspirați salteaua.   

Patru plante frumoase pe care trebuie să le ai în casă: sunt ușor de îngrijit chiar și iarna


O altă modalitate de a face salteaua mai răcoroasă și și mai plăcută din punct de vedere estetic este să eliminați petele galbene de transpirație. Puteți folosi oțet: stropiți pata și lăsați oțetul să acționeze cel puțin zece minute. Apoi, presărați puțin bicarbonat de sodiu. Pata va fi îndepărtată!

Pe saltea pot apărea și altfel de pete. În acest caz, ar trebui să folosiți un alt truc: amestecați un pahar de apă oxigenată cu puțina sare și săpun de Marsilia. Aplicați pasta obținută pe pata de pe saltea. Lăsați să acționeze până când pasta se usucă, apoi eliminați reziduurile. Tamponați cu grijă cu o cârpă înmuiată în peroxid de hidrogen și după un timp veți observa rezultatul uimitor!

 


BONUS. Spălați lucrurile albe fără înălbitor: doar gospodinele pricepute cunosc acest remediu ieftin  


 
Uneori, te afli într-o situație dificilă: ai nevoie urgent să înălbești lucrurile albe, dar nu ai niciun remediu la îndemână. 

În acest caz, gospodinele pricepute folosesc o compoziție simplă, care poate fi preparată acasă, cu ingredientele din cămară.

Pentru a înălbi rapid și eficient lucrurile albe, nu aveți nevoie de înălbitori speciali sau substanțe chimice complexe. 

Pentru a pregăti compoziția activă, aveți nevoie doar de bicarbonat și sare. În doi litri de apă caldă, dizolvați câte 2 linguri de sare și bicarbonat de sodiu. 

Înmuiați hainele în soluția obținută circa trei ore. Apoi scoateți hainele și puneți-le în mașina de spălat.  Veți vedea că hainele vor fi albe și fără pete.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel