Patru plante frumoase pe care trebuie să le ai în casă: sunt ușor de îngrijit chiar și iarna

Patru plante frumoase pe care trebuie să le ai în casă  sunt ușor de îngrijit chiar și iarna. Sursa - Pexels
Patru plante frumoase pe care trebuie să le ai în casă sunt ușor de îngrijit chiar și iarna. Sursa - Pexels

Tot mai multe persoane își înfrumusețează casele cu plante. Grădinăritul și dragostea pentru plante sunt o pasiune cu adevărat interesante și frumoase.

Printre cele mai comune plante din case și balcoanele noastre găsim, pe de o parte, plantele cu un miros incredibil, iar pe de altă parte - plante mai puțin pretențioase.  

Este foarte simplu să crești plante puternice și sănătoase. Acestea au nevoie doar de puțină apă. Printre plantele care nu pot lipsi din colecția unui  iubitor de verdeață regăsim Sansevieria, Aloe, L'Opuntia și Euphorbia.

Plantele de cameră care „consumă” energia banilor: scapă imediat de ele

Prima plantă este celebra Sansevieria, de origine africană care se potrivește bine climatului casei. Este suficient să o așezați într-un loc luminos, dar ferit de lumina directă a soarelui. De asemenea, trebuie ferită de udarea excesivă și, mai ales, de frig.

Deoarece provine dintr-o țară cu climă caldă, planta nu va tolera frigul iernii. De aceea, planta trebuie pusă într-o cameră încălzită. 

Cultivă ghimbir, acasă, în ghiveci: bucură-te de savoarea și aroma lui în preparatele culinare

Aloe este o plantă foarte faimoasă și excelentă pentru a fi cultivată acasă. Îi place foarte mult soarele și are nevoie de puțină apă. Pe timpul verii poate fi ținută afara, deoarece tolerează temperaturi mai mari de 20 de grade. Iarna trebuie ținută în casă.

Opuntia (cactus indian)  nu poate lipsi din casă. Planta are nevoie de puțină apa și mult soare. Există mai multe soiuri ale plantei: unele spinoase, iar altele - fără spini. Planta poate înflori dacă  este plasată în locul cel mai potrivit și îngrijită corespunzător. Nu necesită fertilizare.

Locurile din casă unde e bine să aşezăm plantele: Să evităm feriga

Euforbia crește într-un sol uscat și bine drenat. Puteți folosi pământ obișnuit sau puteți amesteca pământ și nisip. Planta nu trebuie expusă la lumina directă a soarelui, care, în unele cazuri, o poate deteriora. De preferat este să optați pentru un loc luminos, dar ferit de soare. Iarna trebuie adăpostită într-o cameră încălzită.

 

Trucul cu care puteți schimba culoarea hortensiilor din curte: este ieftin și ușor!

 

Hortensiile sunt printre cele mai fascinante și colorate flori. Mai ales în această perioadă a anului, când înfloresc în diverse culori, hortensiile sunt alegerea multor persoane.

O floare de hortensie este capabilă să ofere multă luminozitate unui mediu și să facă spațiul locuinței unic. O zonă, care poate părea goală, își schimbă total imaginea, dacă puneți o hortensie.

Când vorbim despre hortensii ne referim la plantele care aparțin familiei Hydrangeaceae. Acestea sunt originare din Est, fiind răspândite China, Japonia și în Thailanda. Planta are un scop  ornamental, iar florile sale mari sunt excepționale.


Udă plantele de cameră cu apa în care ai fiert pastele și admiră rezultatele

De obicei, florile de hortensie sunt de culoare albastră. Dar știți că puteți obține culori diferite pentru această plantă?

Există factori care afectează pigmentul hortensii și care trebuie luați în considerare dacă doriți ca planta să-și schimbe culoarea după preferințele voastre.

 

Care este trucul și ce trebuie să faceți?

 

Una dintre caracteristicile naturale ale hortensiei este tocmai aceea că planta își poate schimba culoarea florilor sale, în funcție de anumite situații. Factorul decisiv care determină colorarea florilor de hortensie este solul.

Unele studii au demonstrat că aciditatea solului, în anumite situații, este capabilă să determine culoarea florilor de hortensie. Un sol deosebit de acid va determina o culoare a florii apropiată de albastrul electric; în timp ce un sol bazic va putea permite plantei să genereze flori roşiatice.

Planta care este letală pentru muște, țânțari și alte gâze: puneți-o pe balcon și veți scăpa de insecte

Acest lucru arată clar cum, cu o serie de mici trucuri, putem schimba efectiv aciditatea solului și, în consecință, culoarea florilor de hortensie.

Pentru a obține o hortensie cu flori, cu nuanțe care tind spre rosu, puteți introduce cenușă în sol: este o substanță care are calități alcalinizante și reușește să facă solul mai bazic.

În schimb, dacă dorim să obținem o floare de hortensie de nuanță albastru-violet, atunci am putea introduce bucăți de fier, cum ar fi unghiile sau zațul de cafea, pentru a face solul mai acid. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel