Cultivă ghimbir, acasă, în ghiveci: bucură-te de savoarea și aroma lui în preparatele culinare

Cultivă ghimbir, acasă, în ghiveci -  bucură-te de savoarea și aroma lui în preparatele culinare. Sursa - Pexels
Cultivă ghimbir, acasă, în ghiveci - bucură-te de savoarea și aroma lui în preparatele culinare. Sursa - Pexels

Puțini știu, dar ghimbirul poate fi cultivat acasă, în ghiveci.

 

Lăstarii de ghimbir cresc până la 1 metru, așa că zona în care va fi pus ghiveciul trebuie să fie potrivită. Rădăcină crește și ea în lățime, așa că luați un ghiveci lat și mare. Ghimbirul poate fi cultivat în solul folosit pentru legume.

Rădăcină pentru plantare.  Atunci când alegeți o rădăcină pentru plantare, aveți grijă să alegeți una netedă și fără urme de deteriorare. Alegerea răsadului potrivit este jumătate din succes.

Înainte de plantare, trebuie să înmuiați rădăcina în apa caldă. Puneți rădăcina în apă pentru câteva ore. Apoi tăiați rădăcina de-a lungul ei și lăsați-o la aer pentru un timp.

Este indicat să sădiți rădăcina de ghimbir la începutul primăverii. De asemenea, acordați atenție solului: nu trebuie să fie prea uscat și dur. Pământul afânat ajută lăstarii să germineze mai bine.  Pentru a asigura supraviețuirea rădăcinilor, se recomandă hrănirea solului cu potasiu.

Dovleceii congelați pentru iarnă: 3 metode cu care nu veți da greș

Dacă afară este cald, puteți scoate ghiveciul pe balcon sau în grădină, dar asigurați-vă că lumina directă a soarelui nu cade peste el. Ghimbirului este o plantă tropicală, așa că udarea adecvată este cea mai importantă condiție pentru cultivarea cu succes. Păstrați solul bine umezit, dar nu udat excesiv pentru a preveni putrezirea rădăcinilor. 

Va dura doar 8 luni pentru a obține o rădăcină cu drepturi depline. Este necesar să plasați ghiveciul într-un loc răcoros, cu umiditate ridicată. Poate fi pus pe frigiderul din bucătărie.

 

Cum se păstrează rădăcina de ghimbir

Ghimbirul proaspăt trebuie păstrat într-un loc uscat, la o temperatură care nu depășește 2-4 grade C, timp de câteva luni. Puteți toca fin rădăcina și o puteți usca: în acest fel rădăcinile vor fi păstrate mai mult timp, dar ghimbirul, depozitat în acest fel, este mai aromat. 

 

BONUS. Cum să crești un copac de avocado acasă: încearcă două metode care nu dau greș. Bucură-te de rezultate

 

Avocado este un fruct, care conține o cantitate imensă de substanțe utile sănătății noastre.

Plante pe care trebuie să le ai în casă: elimină mucegaiul și umezeala

Cei care au cultivat vreodată avocado știu că există două metode pentru a cultiva un astfel de copac acasă.

Metoda 1 - Cu un cuțit ascuțit  faceți 4 găuri de 2-3 mm în sâmburele de avocado și introduceți scobitori în ele. Turnați apă într-un pahar și puneți sâmburele. Scobitorile trebuie să se sprijine de marginile paharului, ca doar jumătate de sâmbure să fie acoperi de apă.

 

Cantitatea de lichid din pahar trebuie menținută la același nivel și schimbată la câteva zile. Paharul cu sâmburele de avocado trebuie să stea pe pervaz sub razele soarelui. Peste o lună vei vedea prima rădăcină. Când rădăcina va avea 3-4 cm lungime, scoateți scobitorile din sâmbure și puneți-l într-un ghiveci cu pământ.

Locurile din casă unde e bine să aşezăm plantele: Să evităm feriga

 

Metoda 2 - Luați un ghiveci din plastic sau ceramică cu orificii de drenaj pe fund, umpleți-l cu un amestec de pământ pentru plante de apartament și nisip și plantați un sâmbure de avocado astfel încât 2/3 din el să rămână la suprafață. Udă sâmburele la fiecare 2-3 zile și, după câteva luni, vei vedea primii lăstari.

 

Cum să îngrijești un avocado în ghiveci

 

Dacă ați sădit sâmburele de avocado, care a fost ținut într-un pahar cu apă, atunci puneți-l într-un loc cald și luminos. Vara, udați-l la fiecare 3-4 zile, iar în sezonul rece - o dată pe săptămână. Este mai bine să nu țineți planta la umbră, altfel nu va crește.

Nu lăsați solul să se usuce. Udați în mod regulat solul și pulverizați mlădița. 

Plantele tale suferă de căldură? Rezolvă problema în câțiva pași simpli cu această metodă originală

În primele câteva luni, avocado va crește rapid - până la 50 cm, apoi se va opri. În acest moment, trebuie ciupit și să repetați acest lucru atunci când sunt mai mult de 6-8 frunze pe lăstar. Vara, este mai bine să lăsați avocado afară, dar amintiți-vă că, dacă temperatura scade sub +10° C, atunci trebuie neapărat să aduceți planta în interior.

 

Cum să hrănești planta de avocado 

 

 

Îngrășămintele sunt un alt pas important în cultivarea plante de avocado. Vara, planta trebuie hrănită de 1-2 ori pe lună cu îngrășământ pentru plante de interior. De asemenea, avocado trebuie replantat: în primii 5 ani trebuie să o faceți o dată pe an, alegând ghivece mai mari. 

Zahăr aromat cu lavandă: îl poți face ușor acasă și folosi la deserturile preferate

După 5-6 ani, cu îngrijirea adecvată, copacul va începe să înflorească. Când apar florile, polenizați-le: treceți peste muguri cu o perie moale sau un tampon de bumbac. Dacă experimentul eșuează, nu vă descurajați și așteptați următoarea perioadă de înflorire.


 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel