Plantele tale suferă de căldură? Rezolvă problema în câțiva pași simpli cu această metodă originală

Plantele tale suferă de căldură.  Rezolvă problema în câțiva pași simpli cu această metodă originală. Sursa - Pexels
Plantele tale suferă de căldură. Rezolvă problema în câțiva pași simpli cu această metodă originală. Sursa - Pexels

Vara și plantele de cameră suferă de căldură, care are  consecințe teribile asupra sănătății lor.  Vă dezvăluim o metodă naturală care rezolvă problema în câțiva pași simpli.  

Vara suferim din cauza caniculei nu doar noi oamenii, ci și plantele. Temperaturile ridicate creează destul de multe probleme unor specii.

Azi vă dezvăluim o metodă naturală de a vă menține plantele sănătoase în ciuda arșiței. Să vedem imediat ce trebuie să faci.

Porumb fiert, conservat în borcane: o gustare plină de vitamine ți-e poftă de ceva dulce, în timpul iernii 

1. Aranjați-le în grupuri mici: fiind aproape unele de altele vor păstra mai mult umiditatea.

2. Când le udați, nu folosiți apă rece. Cel mai bine este să  udați plantele seara, cu apă la temperatura camerei.

3. Asigurați-le plantelor o iluminarea potrivită. Expunerea corectă  la lumină este esențială chiar și vara.

4. Nu lăsați plantele în contact direct cu razele ultraviolet.

5. Atenție la aer condiționat. Este în regulă să-l porniți chiar dacă sunt plante în cameră, dar nu uitați să le puneți departe de aerul condiționat

Metoda care salvează pantele de arșiță

Totuși, dacă în ciuda tuturor măsurilor de precauție de mai sus, plantele suferă prea mult din cauza căldurii, există un remediu natural pentru a le împrospăta. Folosește  acest ingredient pe care îl avem în bucătărie și gata! Ai înțeles despre ce este vorba? Vorbim despre drojdia de bere uscată.

Tot ce trebuie să faci este să dizolvi o linguriță de drojdie uscată în apă și să folosești amestecul obținut pentru aud a plantele de câteva ori pe săptămână. Vei vedea, că plantele vor fi sănătoase chiar și vara. 

 

Plante pe care trebuie să le ai în casă: elimină mucegaiul și umezeala

 

Plantele de interior decorează orice casă, fac mediul mai confortabil și aerul mai curat. Unele ajută la lupta împotriva umidității excesive.

Iedera englezească - frunzele sale nu doar că îndepărtează excesul de umiditate, ci și absorb și substanțe nocive precum formaldehida și benzenul.

Când aveți grijă de o astfel de iederă, trebuie să vă amintiți că floare nu poate crește fără iluminare puternică. Este mai bine ca lumina să nu cadă direct, ci să fie împrăștiate. Pământul din ghiveci trebuie să fie umed, iar iedera necesită udare regulată.

O altă trăsătură importantă a plantei este că frunzele sale pot fi toxice pentru animalele de companie. Proprietarii de animale de companie ar trebui să se asigure  că ghiveciul cu iederă nu este la îndemâna pisicilor și a câinilor.

Scăpa de furnicile din casă cu ajutorul făinii de grâu: ce trebuie să faci cu acest produs din bucătărie

Crinul păcii  este o plantă de interior foarte frumoasă. Are flori mari albe, care vor decora orice încăpere. Frunzele crinului absorb bine umezeala din aer. Planta se simte confortabil lângă apă: în baie sau în bucătărie.

Un mare plus este că nu este atât de dificil să alegi un loc pentru crinul păcii: crește perfect în întuneric și nu necesită iluminare puternică. Frunzele plantei sunt toxice pentru animalele de companie.


Pune un burete de vase în mașina de spălat: vei rezolva, fără efort, o problemă enervantă. Vei fi uimit de rezultat

Palmierii de interior sunt foarte populari, datorită aspectului lor exotic și a dimensiunilor mari. Planta luptă bine împotriva umidității ridicate din cameră.

În același timp, solul din ghiveciul în care crește palma nu trebuie să fie prea umed: trebuie să fiți mai atenți când o udați. Palmierii se simt cel mai bine într-o încăpere luminoasă, dar fără ca razele soarelui să cadă direct peste ea.  

Crema cu colagen pentru toate tipurile de ten, făcută în casă: iată ingredientele de care ai nevoie

Planta șarpe -   Frunzele sale mari, care cresc în sus sunt un bun absorbant al umidității din aer. Planta nu necesită udare abundentă: se simte bine chiar și atunci când este udată o dată la două săptămâni.

Datorită lipsei de pretenție în îngrijire, planta șarpe este recomandată cultivatorilor de flori începători. În sezonul de iarnă, este suficient să o udați o dată pe lună, cu condiția ca solul din ghiveci să rămână ușor umed.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel