Metoda franceză care te scapă pentru totdeauna de insectele din casă

Metoda franceză care te scapă pentru totdeauna de insectele din casă. Sursa - Pexels
Metoda franceză care te scapă pentru totdeauna de insectele din casă. Sursa - Pexels

Nu este ușor să scapi de muștele din casă, iar uneori nici plasele de pe ferestre nu ajută.

Vorbim despre o metodă eficientă de combatere a muștelor, care este folosită activ de fermierii francezi.

Aceștia scapă de muște în felul următor: plantează lavandă în jurul caselor lor. De asemenea, atârnă în casa mai multe plante uscate de lavandă. În dormitoare, pun la căpătâiul patului pernuțe, umplute cu flori de lavandă sau stropesc perna, pe care dorm, cu ulei de lavanda.

Este suficient să pulverizați puțin ulei de lavandă în cameră, iar muștele pur și simplu nu vor mai intra.

 

Cea mai buna capcană pentru țânțari și muște: o poți face în casă și vei scăpa de toate insectele

 

Țânțarii și muștele sunt una dintre cele mai presante probleme ale verii. Pentru a le combate, au fost inventate multe soluții, care, din păcate, nu sunt eficiente mereu.

În plus, unele spray-urile împotriva țânțarilor  pot fi dăunătoare pentru oameni. Din fericire, există o metodă populară, cu care poți combate insectele.

 

Pentru a face acasă o capcană pentru insecte, veți avea nevoie doar de cele mai simple ingrediente. 

Luați o sticlă obișnuită de plastic și tăiați-i gâtul. Nu aruncați această parte, deoarece o veți folosi la final. Umpleți sticla cu 200 ml de apă caldă, în care trebuie să dizolvați 50 grame de zahăr.

După ce lichidul dulce s-a răcit, adăugați 1 gram de drojdie. Nu este necesar să amestecați conținutul recipientului. După aceea, introduceți partea tăiată în sticlă cu gâtul în jos și înfășurați întreaga structură cu un ziar.

Puneți această capcană, care atrage țânțarii, într-un loc întunecat. Așa că insectele, care vă deranjează, vor fi atrase de mirosul ispititor, iar apoi nu vor mai putea ieși din capcană.

 

Elimină acarienii cu câteva produse, pe care le ai în casă: salteaua patului va fi curată în câteva clipe

 

Este plăcut să dormim într-un așternut proaspăt spălat. Un pat curat și confortabil ne face fericiți. Dar, în mod ciudat, multe persoane omit să curățe și salteaua patului.

Pentru a preveni acumularea de praf, celule moarte, murdărie, acarieni și ploșnițe, saltelele trebuie curățate cel puțin o dată la 3-6 luni.

Salteaua trebuie curățată ca orice obiect din casă. Pe lângă pete, salteaua mai are o problemă  serioasă - acarienii. Din fericire, există o modalitate eficientă de a curăța o saltea și de a ucide  insecte care s-ar putea ascunde în ea. Nu trebuie să mergeți la curățătorie, ci aveți nevoie doar de un aspirator și de bicarbonat de sodiu, care, apropo, vă pot fi utile și la spălare.

Curăță bine răzătoarea cu această metodă sigură: toate reziduurile vor fi eliminate

Așadar, bicarbonatul de sodiu și un aspirator se dovedesc a fi o armă puternică în lupta împotriva acarienilor de praf din saltea. 

Acarienii sunt insecte foarte mici, aproape imposibil de văzut cu ochiul liber. Se hrănesc cu celulele de piele și, prin urmare, trăiesc oriunde sunt oameni. Sunt activi în special acolo unde există umiditate ridicată și o sursă bună de „hrană”. Saltelele și lenjeria de pat sunt locul perfect pentru aceste insecte. Acarienii pot provoca alergii,  mâncărime, strănut și tuse.

Îndepărtați petele de cerneală de pe țesături într-un mod natural: iată zece metode eficiente

Există o metodă simplă care elimină acarienii de praf dintr-o saltea o dată pentru totdeauna. Cel mai eficient este să folosești bicarbonat de sodiu și un aspirator.

Amestecați o cană de bicarbonat de sodiu cu câteva picături de ulei esențial la alegere. Apoi presară bicarbonatul de sodiu peste saltea și lasă-l să stea timp de 15 minute. După 15 minute, aspirați bicarbonatul de sodiu de pe saltea. Acarienii vor fi aspirați împreună cu bicarbonatul. Întoarceți salteaua și repetați pașii și pentru cealaltă parte. Bicarbonatul de sodiu va „capta” acarienii, iar aspiratorul îi va capta.

 

Cum să-ți protejezi salteaua? 

 

Folosește o husă de protecție pentru saltea, care o va proteja de bacterii, acarieni sau petele care pot apărea accidental. În plus, husa se spală ușor la mașina de spălat.

Aspiră salteaua de fiecare dată când schimbi așternuturile. Praful, particulele de piele sau acarienii acumulați în saltea vor fi îndepărtați. Procesul de aspirare durează aproximativ 15 minute, iar tu vei câștiga un somn odihnitor și sănătos.


Spală oglinzile cu ceai negru: vor fi mai strălucitoare și fără urmă de praf

Răsucește salteaua o dată la trei luni, deoarece, în felul acesta, se uzează uniform.  Prin răsucirea saltelei o dată la 3 luni, partea de la cap va ajunge la picioare și invers, evitând să se creeze o adâncitură în saltea.

O dată la șase luni se recomandă întoarcerea saltelei, de pe o parte pe cealaltă, în cazul în care este o saltea cu două fețe, ne sfătuiește somnart.ro 

Scapă de mirosurile neplăcute de pe mâini cu aceste produse din cămară: este ușor, rapid și sigur!

Evită să mănânci în pat ca micile firmituri să nu se împrăștie în pat. Aceste particule fine, dar și lichidele scurse în țesătura saltelei, vor duce la mirosuri neplăcute, mucegai și bacterii.

Aerisește camera și salteaua: deschide larg geamurile și lasă să intre aerul și razele soarelui. Nu uita să îndepărtați toate așternuturile de pe pat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel