Îndepărtați petele de cerneală de pe țesături într-un mod natural: iată zece metode eficiente

Îndepărtați petele de cerneală de pe țesături într-un mod natural - iată zece metode eficiente. Sursa - Pexels
Îndepărtați petele de cerneală de pe țesături într-un mod natural - iată zece metode eficiente. Sursa - Pexels

Petele de cerneală sunt nelipsite într-o casă unde sunt și copii mici. Din păcate, îndepărtarea lor nu este ușoară, dar există remedii naturiste, care elimină problema.

 

Hainele, canapelele, perdelele, covoarele și hainele pot fi „victimele” petelor de cerneală. Copiii se joacă cu pixuri și markere, lăsând urme ale activității lor. 

Cerneala poate fi îndepărtată, în mod natural din țesăturile noastre, mai ales dacă acționați imediat. Important este să știi cum să faci față problemei. Iată 10 metode naturale de îndepărtare a petelor de cerneală, care ne pot fi utile la nevoie. 

Acționați cât mai curând posibil. Pentru a putea îndepărta petele de cerneala trebuie să interveniți cât mai repede. Cu cât aștepți mai mult, cu atât este mai mare riscul ca pata să pătrundă adânc și să deterioreze țesătura. Dacă acest lucru se întâmplă, încercați să mergeți la o curățătorie chimică, care va îndepărta pata.


Un desert delicios și caramelizat, făcut cu pâine veche. Toți invitații vor fi impresionați

Dacă freci țesătura cu o cârpă umedă, vei înrăutăți situația. Cu o cârpă umedă, bate ușor partea țesăturii, din exterior spre interior. Pune o altă cârpă curată și uscată sub ea, astfel încât cerneala să nu se scurgă și să nu se răspândească.

Vă poate ajuta făina. Puneți o cantitate suficientă de făină peste cerneală. Făina va absorbi pata de cerneală. Puteți folosi orice tip de făină ai acasă. Și bicarbonatul de sodiu poate fi folosit în același scop.

Apă și oțet. Oțetul este un remediu natural care vă poate salva și când vine vorba despre cerneală. Folosește-l combinându-l cu apă în părți egale. Umpleți un lighean și scufundați țesătura pătată în el și așteptați câteva minute.

Nu arunca niciodată semințele de pepene galben: pot deveni o gustare originală, crocantă și delicioasă

Alcool medicinal. Pentru a tampona pata de cerneală puteți folosi alcool medicinal. Ștergeți ușor cu o cârpă curată înmuiată în alcool. Lăsați produsul să acționeze aproximativ două minute și apoi spălați haina în mașina de spălat. Nu uitați să adăugați niște săpun de Marsilia! 

Suc de lămâie. După ce ați absorbit cu făină, puteți încerca să o ștergeți cu suc proaspăt de lămâie. Este adesea foarte eficient pentru perdele și diferite tipuri de covoare. Sucul de lămâie vă poate salva.

Amestecul de lapte și oțet alb. Oțetul alb și laptele te pot scăpa de petele de stilou de pe haine. Tot ce trebuie să faci este înmoi o cârpă în amestecul de lapte și oțet și să ștergi pata.

Curăță bine răzătoarea cu această metodă sigură: toate reziduurile vor fi eliminate

Apă și săpun de Marsilia. Pentru a îndepărta cerneala de pe covoare, încercați apă fierbinte și săpun de Marsilia. Lăsați soluția să acționeze timp de 15 minute și apoi clătiți. 

Lapte cald sau rece. Laptele cald poate fi folosit pentru petele de cerneală pe țesăturile albe. Înmuiați-le într-un amestec de apă și lapte, care este un bun înlocuitor pentru înălbitor. Și laptele proaspăt este eficient, doar dacă pata este proaspăt făcută. Nu uitați întotdeauna să puneți o cârpă dedesubt.

Scapă de mirosurile neplăcute de pe mâini cu aceste produse din cămară: este ușor, rapid și sigur!  

Mașina de spălat. Dacă puneți haina pătată de cerneală în mașina de spălat, riscați să  deteriorați și mai mult țesătura. Așa că mai întâi încercați unul dintre remediile naturale prezentate mai sus. Nu folosiți uscătorul. Odată ce programul de spălare s-a terminat, verificați dacă nu mai există urme de cerneală pe haină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel