Lista animalelor modificate genetic

The Guardian a publicat un articol în care trece în revistă animalele asupra cărora cercetătorii și-au îndreptat în mod deosebit atenția.

Pentru cititorii site-ului nostru publicăm această interesantă listă: 

Porci

Săptămâna trecută, oamenii de știință de la Institutul Roslin din cadrul Universității din Edinburgh au anunțat că au eliminat secțiunea de ADN care face porcii vulnerabili la sindromul reproducător și respirator porcin. Această boală aduce fermierilor europeni pagube estimate la 1,5 miliarde de lire sterline pe an prin pierderi de animale și scăderea productivității. Animalele modificate genetic sunt interzise în lanțul alimentar al UE, dar din moment ce aceasta este o tehnică nouă și diferită, este posibil ca în câțiva ani carnea acestor animale să apară în sandvișuri cu șuncă.

Țânțarii

Compania britanică Oxitec a creat țânțari de sex masculin modificați genetic care poartă o "gena autolimitantă". Când sunt eliberați în sălbăticie și se împerechează cu femele, descendenții lor nu ajung la vârsta adultă, deci nu contribuie în mod decisiv la răspândirea virusului Zika. Alți cercetători se gândesc la utilizarea de modificări genetice la țânțari pentru a reduce răspândirea malariei.

Găini

Institutul Roslin lucrează la puii al căror genom conține o genă suplimentară, care întrerupe transmiterea gripei aviare. Spre deosebire de o vaccinare, modificarea protejează în continuare pasărea, chiar dacă virusul suferă mutații. Cu toate acestea, unii agricultori susțin că este mai bine să se impună bunele practici agricole decât să se creeze animale imune la boală.

Vite

Oamenii de știință din China și din Argentina, au creat vaci modificate genetic pentru a produce lapte asemănător cu cel umani. După modificarea embrionilor, s-a născut o vacă argentiniană - Rosita Isa - care a produs un lapte ce conține proteine prezente în laptele uman, dar lipsesc în cel de vacă. Cu toate acestea, există o serie de aspecte științifice, de siguranță și de gust care ar trebui să fie depășite înainte de a înlocui "laptele matern" pentru sugari.

Somon

Anul trecut, autoritățile canadiene au permis ca un somon modificat genetic, creat de compania americană AquaBounty, să fie vândut consumatorilor. Acesta ajunge la dimensiunea comercială în 18 luni, jumătate din timpul necesar omologului său natural. Peștele nu este etichetat ca GM în magazine. Un studiu recent a arătat că 90% dintre canadieni sunt în favoarea unei etichetări mai clare a produselor alimentare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel