Înfășurați roșiile necoapte în ziare și puneți-le într-un loc răcoros: un truc genial, despre care nu v-a spus nimeni

Înfășurați roșiile necoapte în ziare și puneți-le într-un loc răcoros -  un truc genial, despre care nu v-a spus nimeni. Sursa - Pexels
Înfășurați roșiile necoapte în ziare și puneți-le într-un loc răcoros - un truc genial, despre care nu v-a spus nimeni. Sursa - Pexels

Roșiile sunt legume pe care le poți găsi tot anul în magazine. Dar doar gospodinele cu experiență cunosc un truc, care le permite să păstreze roșiile mai mult timp. Este un truc despre care nimeni nu ți-a spus vreodată.

Nu putem renunța la roșii în bucătărie, deoarece sunt versatile și gustoase, le plac tuturor și ne permit să creăm tot felul de rețete.

Vara roșiile sunt esențiale în bucătărie, pentru rețete proaspete salate de salate. Dar ca să le ai mereu proaspete și coapte trebuie să recurgi la un truc, pe care puțini oameni îl știu.

Dezgheață și curăță congelatorul în doar jumătate de oră: trucul care își va ușura munca

Când ne dăm seama că roșiile cumpărate nu sunt încă coapte bine, riscăm să nu obținem rezultatul dorit atunci când ne apucăm de treabă ca să gătim ceva.  Pentru a rezolva această problemă există un truc simplu și rapid.

Ceea ce ai nevoie sunt simple foi de ziar. Atenție, nu folosiți foile din reviste, ci doar cele din hârtie din ziar.  Va fi suficient să înfășurați roșiile necoapte într-un ziar și să le păstrați la loc răcoros, ferit de umiditate toată ziua. Se vor coace într-o clipă și vor fi gata de utilizare și gustoase! Un truc genial, fără îndoială. 

 

BONUS. Cu acest truc ingenios vei păstra căpșunele mai mult timp la frigider: ai nevoie de un uscător de păr

 

Căpșunele sunt cele mai iubite fructe, pline de valori nutritive. Au proprietăți diuretice, antiinflamatorii și protejează organismul de acțiunea radicalilor liberi.

De asemenea, sunt bogate în vitamina C, acid folic, magneziu, potasiu, vitaminele B5 și B6, magneziu, roflavină, flavonoide și mulți antioxidanți. Potrivit cercetătorilor, cu cât căpșuna este mai roșie, cu atât este mai mare numărul de antioxidanți concentrați în ea.

Nu mai arunca cojile de cartofi: iată ce minuni pot să facă pentru pielea ta  

Astăzi vă vom spune un secret de care, probabil, nu ai auzit vreodată. După ce speli căpșunele, ar trebui să le usuci bine. Și asta nu înseamnă doar să le împachetezi în hârtie absorbantă, deoarece chiar și cea mai mică cantitate din apă poate favoriza degradarea mai rapidă a căpșunilor.

Tot ce trebuie să faci este să le usuci timp de 30 de secunde cu un uscător de păr.  Această acțiune le împiedică să se înmoaie și să se strice, așa că încearcă acest truc cât mai curând posibil.

 

Păstrați căpșunele proaspete mai multe zile: sfaturile grădinarilor cu experiență au fost dezvăluite 

 

Știați că căpșunele pot rezista până la o săptămână în frigider, dacă sunt păstrate corespunzător? Aceste fructe de sezon sunt dulci și aromate, fiind preferate de foarte multe persoane. Iată deci câteva sfaturi pentru a ne bucura de ele mai mult timp. 

În primul rând, căpșunele cumpărate trebuie să fie proaspete, deoarece doar ele pot fi păstrate mult timp. În caz contrar, niciun truc nu va ajuta.

Fiecare căpșuna trebuie să fie intactă, fără semne de degradare și aibă frunze verzi  și proaspete. Dacă urmează să depozitați căpșunele în frigider, îndepărtați fructele stricate și pe cele care încep să se deterioreze.

Aceste alimente nu trebuie păstrate niciodată împreună: se alterează repede și capătă un gust amar

Căpșunele proaspete trebuie spălate doar înainte de a fi mâncate sau procesate, dar nu înainte de a fi păstrate la frigider.

Apropo, trebuie să depozitați căpșunele în recipiente largi și puțin adânci, astfel încât fructele să nu se apese unele pe altele.

Puteți crește termenul de valabilitate al căpșunelor dacă, înainte de a le transfera în recipiente, înmuiați fructele, timp de 3-5 minute, într-o soluție de oțet cu apă: 1 lingură de oțet de struguri sau de mere la 1 litru de apă. 

Busuioc proaspăt tot timpul anului: ne vei mulțumi după ce vei încerca aceste trucuri

În cazul în care căpșunele sunt umede, mai întâi se usucă cu prosop de hârtie care va absorbi umezeala.

Congelați căpșunile coapte, care au o consistența fermă. Atunci când o căpșună începe să se strice sau devine moale, congelarea nu-i va face nici un bine. Căpșunile coapte de culoare roșie aprinsă vor fi mai bine conservate. Căpșunele cu urme de mucegai trebuie aruncate în grădină, unde se vor transforma în îngrășământ.  

Căpșunele care urmează să fie congelate se stropesc cu îndulcitor sau sirop de zahăr și se așează într-o pungă de plastic. Atenție, fructele se decongelează la temperatura din frigider, nu la cea a camerei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel