Cum se curăță oglinda pătată, ca să arate ca nouă: nimeni nu știe aceste trucuri

Cum se curăță oglindă pătată, ca să arate ca nouă - nimeni nu știe aceste trucuri. Sursa - Pexels
Cum se curăță oglindă pătată, ca să arate ca nouă - nimeni nu știe aceste trucuri. Sursa - Pexels

Oglinda este considerată, pe bună dreptate, o piesă indispensabilă în decorul casei. Cu toate acestea, nu este ușor să curățăm perfect suprafața oglinzii, mai ales dacă au apărut pete și puncte negre.

Gospodinele caută mereu modalități noi de a curăța oglinda fără a-i deteriora suprafața și de a obține rezultate uimitoare fără prea multe dificultăți.

Nu toate produsele scumpe de pe piață pot reda strălucirea oglinzii, fără a lăsa pete la suprafață. În acest caz, trebuie să vă amintiți despre apă cu săpun, ziare și colanți vechi.

Un truc de viață grozav cu parfum sau alcool vă ajută să rezolvați rapid problema petelor de pe suprafețele oglinzilor.

Covorul rămâne plin de praf chiar și după aspirare? Cu acest truc vei rezolva imediat problema

Alegeți un parfum pe care nu-l folosiți și treceți la treabă. Aveți nevoie de un tampon de bumbac. Pulverizați pe el parfum și ștergeți suprafața pătată a oglinzii. Veți vedea, că după o astfel de procedură, oglinda va străluci, iar în casă va rămâne un miros plăcut.

Oţet -  O metodă mai radicală de a scăpa de petele de pe oglindă este apa cu oțet. Amestecați oțetul cu apă într-un raport de 1: 1 și începeți să curățați oglinda.

După o astfel de procedură, oglinda te va uimi cu o strălucire incredibilă.

Tricoul alb este pătat sau are o nuanță gri? Pune-l la fiert cu mai multe felii de lămâie și bucură-te de rezultat

Colanții uzați pot fi folosiți la curățarea suprafeței oglinzii. În primul rând, oglinda se spală cu apă și săpun, iar colanții sunt folosiți pentru a-i lustrui suprafața. După o astfel de procedură, nu va rămâne niciun punct pe oglindă.

Cum se curăță, corect, adidașii în mașina de spălat: pune neapărat și câteva prosoape vechi în cuvă

Vara, mulți dintre noi poartă adidași albi, care devin galbeni dacă nu sunt întreținuți corect. Dar, dacă ținem cont de câteva trucuri simple, putem spăla adidașii într-o mașină de spălat. Vă oferim câteva sfaturi simple despre cum să o faceți.

Mai întâi, trebuie să examinați adidașii. Dacă au fermoare, strasuri sau alte aplicații care sunt lipite sau dacă adidașii sunt deja rupți, ar fi mai bine să nu-i spălați în mașina de spălat. De exemplu, aplicațiile de pot dezlipi, iar spuma poate ieși din încălțăminte și se poate bloca în filtru sau pompa mașinii de spălat.

Înainte de a pune adidașii în mașină, trebuie să le spălați tălpile: îndepărtați pietricelele mici, murdăria și nisipul. Acest lucru se poate face cu ajutorul unui tampon de bumbac,cu  o perie sau cu ac de tricotat.

Cuptor curat, degresat și parfumat. În 5 minute și cu puțin efort, te poți bucura de rezultatul dorit 

Înainte de spălare este necesară și îndepărtarea branțului de pe adidași și șireturile. Aceste elemente pot fi spălate manual, pre-înmuiate în apă cu săpun, iar apoi puse în mașina de spălat, împreună cu adidași.

De asemenea, este recomandat să cumpărați pungi speciale de rufe și să spălați fiecare adidaș în ele: acest lucru este necesar pentru ca părțile mici care se pot desprinde în timpul spălării să nu ajungă la motorul mașinii de spălat.

Aspiratorul miroase urât? Folosește cinci ingrediente naturale și vei scăpa de această problemă

Împreună cu adidașii, punem și câteva prosoape vechi în cuvă, ceea ce va reduce vibrația mașinii de spălat. Cel mai bine este să spălați maxim două perechi de adidași odată, pentru a nu supraîncărca mașina.

Alegem programul de spălare -  modul delicat la 30-40 grade. Asigurați-vă că opriți centrifugarea pentru a nu deteriora mașina.

Curăță mașina de spălat rufe cu un remediu natural: uită de oțet și bicarbonat de sodiu, care o poate distruge

Punem doza obișnuită de detergent sau turnăm detergent lichid, apăsăm butonul „Start” și așteptăm ca mașina de spălat să-și facă treaba.

Cum să usuci adidașii după spălare?

Vara, punem adidașii pe pervaz sau îi atârnăm de șireturi pe balcon și îi uscăm în lumina directă a soarelui.

Iarna, adidașii pot fi uscați pe calorifer. Pentru a asta, mai întâi, îi umplem cu hârtie sau ziare, astfel încât acestea să nu se deformeze în timpul procesului de uscare. Acoperim caloriferul cu cârpe și punem adidașii întorcându-i periodic.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel