Aspiratorul miroase urât? Folosește cinci ingrediente naturale și vei scăpa de această problemă

Aspiratorul miroase urât. Folosește cinci ingrediente naturale și vei scăpa de această problemă. Sursa - Pexels
Aspiratorul miroase urât. Folosește cinci ingrediente naturale și vei scăpa de această problemă. Sursa - Pexels

Dacă aspiratorul emană un miros urât ar putea fi din cauza mizeriei, care s-a acumulat în sac. Totuși, acest lucru se poate întâmpla și atunci când sacul nu este plin, dar nu doriți însă să-l înlocuiți.

 

Tocmai din acest motiv, poate fi util să folosim ingredientele naturale pe care le ai chiar în casă.

Unele dintre acestea nu doar că ne scapă de mirosul urât din sacul de gunoi, ci vor parfuma aspiratorul, care va lăsa un miros plăcut prin casă odată ce este pornit. Dacă aspiratorul miroase urât, îl puteți dezodoriza folosind unele dintre ingredientele naturale din cămară.

Curăță mașina de spălat rufe cu un remediu natural: uită de oțet și bicarbonat de sodiu, care o poate distruge

Cea mai populară soluție este bicarbonatul de sodiu. Doar turnați o linguriță pe podea și apoi aspirați. Acest lucru va elimina mirosurile neplăcute din aspirator.

Lavanda este mai puțin populară, dar spre deosebire de bicarbonatul de sodiu nu doar că va dezodoriza aspiratorul, ci îl va face să răspândească un parfum foarte delicat în interiorul casei atunci când va fi utilizat. 

Pentru a obține acest efect dublu, aspirați două lingurițe de lavandă uscată, disponibilă în orice farmacie.

Cum să elimini, rapid, mirosurile urâte dintr-o baie fără ferestre: trei trucuri eficiente, care te salvează 

Ultimul remediu propus constă într-o mână de rumeguș și cinci picături de ulei esențial de cimbru. Procedura constă în următoarele: puneți rumegușul pe podea și turnați câteva picături de ulei esențial peste el. Apoi, aspiră-l.

În acest caz, rezultatul obținut va fi triplu, avâand în vedere că cimbrul exercită o acțiune antibacteriană eficientă. Uleiul esențial de cimbru se găsește în magazinele de plante medicinale, iar rumeguș în magazinele de construcții.


Amestecă ulei de măsline cu bicarbonat și apă: pulverizează soluția pe frunzele plantelor și bucură-te de rezultat

Există și alte remedii. De exemplu, puteți folosi scorțișoară, pe care trebuie să o aspirați. Dacă  aspiratorul miroase urat, îl puteți dezodoriza folosind unul dintre aceste ingrediente.

Cadă este îngălbenită și pătată? Ai nevoie de două produse din cămară: simplu, ieftin și rapid

Din cauza utilizării regulate și îngrijirii necorespunzătoare, cada pare murdară. Cel mai adesea, suprafața căzii se pătează și devine galbenă. Nu e cazul să disperați deoarece puteți curăța cada îngălbenită și pătată, cu două ingrediente din bucătărie.

Pe lângă curăţarea zilnică, orice cadă are nevoie de o curăţare intensivă cu produse profesionale, în funcţie şi de gravitatea petelor. În ciuda faptului că nu poţi menţine întotdeauna cada perfect curată, o poți curăţi şi va arăta ca nouă.

Pune bijuteriile înnegrite într-un pahar de bere: un truc ciudat, care le redă strălucirea

Petele de pe suprafaţă căzii pot fi îndepărtate, foarte simplu, cu ajutorul unor ingrediente din cămară, care sunt eficiente și ieftine.

Petele vechi de pe cadă pot fi îndepărtate cu uşurinţă cu ajutorul bicarbonatului, pe care fiecare gospodină îl are în bucătărie. Amestecă o parte bicarbonat cu o parte peroxid de hidrogen și aplică soluţia rezultată pe cadă. Lasă-o să acţioneze timp o oră, apoi șterge-o cu o cârpă moale.

Dacă este pătată toată cada, poți adăuga soluţie într-un sticlă cu pulverizator şi să o împrăştii pe toată suprafaţă căzii.  La final, cada se clăteşte cu apă caldă din belşug.

Elimină petele de grăsime de pe haine cu amoniac și cretă. Petele vor dispărea ca prin minune


Umple cadă cu apă fierbinte şi adaugă în ea 3 litri de oţet şi 4 plicuri de bicarbonat de sodiu. Lasă cada așa circa 4 ore, după care scote dopul. După ce apa s-a scurs, șterge cada cu un burete înmuiat în detergent de vase.  Vei vedea cum cada va fi mai curată şi mai albă ca niciodată. În plus, oţetul dezinfectează, iar în aceste câteva ore ea va fi perfect curată şi dezinfectată.

Adăugă câteva pastile de aspirină în mașina de spălat și uită de petele de pe hainele albe

O altă variantă este să pulverizezi cantităţi mari de oţet pe suprafaţa căzii, dar nu înainte de a pune dopul pentru a evita ca acesta să se scurgă. După vreo 20 de minute cada se spală cu apă caldă.  

De asemenea, este recomandat să ţii în baie un tub cu pulverizator plin cu oţet şi să împrăştii soluţia pe cadă, după fiecare utilizare. Este adevărat că mirosul este destul de înţepător, însă poţi fii sigură că în aer nu vor mai exista bacterii, iar mucegaiul nu va avea nicio şansă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel