Urmărește emisiunea live


Trucuri neştiute cu un cuptor cu microunde - cum cureţi ceapa fără să plângi

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Cuptorul cu microunde este folosit de multă lume doar pentru a încălzi mâncarea, însă acesta are şi alte utilizări. 

Nu mai arunci pâinea uscată. Cuptorul cu microunde te poate ajuta să îţi rehidratezi pâinea uscată. Tot ce trebuie să faci este să pui pâinea în apă, iar apoi, timp de 10-20 de secunde, în cuptor, scrie clickpentrufemei.ro

Dezlipeşti mai uşor etichetele. Dacă vrei să dezlipeşti mai uşor etichetele de pe sticle, pune-le la microunde timp de 1-2 minute, iar etichetele se vor desprinde mai uşor.

Cureţi usturoiul. Dacă îţi este greu să decojeşti usturoiul, pune căţeii de usturoi în cuptorul cu microunde, pentru aproximativ 10-15 secunde, iar usturoiul se va putea curăţa mai repede.

Dezinfectezi bureţii. În loc să arunci bureţii murdari, îi poţi dezinfecta folosind cuptorul cu microunde. Pune buretele într-un vas plin cu apă, adaugă câteva picături de oţet sau suc de lămâie şi bagă vasul în cuptorul cu microunde, timp de 60 de secunde.

Pentru zahărul întărit. Dacă zahărul s-a lipit, pune un prosop de hârtie umed în cutia cu zahăr şi închide-o bine. Apoi, pune cutia în cuptorul cu microunde, pentru câteva minute. Astfel, umiditatea din prosop şi căldura vor înmuia zahărul.

Pentru tocatul cepelor. Dacă îţi doreşti să tai o ceapă fără ca ea să se rupă sau fără ca ochii tăi să lăcrimeze, introdu leguma în cuptorul cu microunde, timp de 30 de secunde, înainte de a o toca.

Cum decongelezi rapid alimentele 

Dacă vă doriţi ca procesul de decongelare să fie ceva mai rapid, puteţi apela la apa rece. Pune alimentele congelate într-o pungă în care apa nu poate pătrunde. Apoi, pune pachetul îngheţat într-un recipient şi schimbă apa la fiecare jumătate de oră, potrivit cumsa.ro.

O altă metodă mai rapidă de a decongela alimentele este cea în care vei folosi cuptorul cu microunde. Totuși, există riscul ca unele porţiuni ale alimentelor să se decongeleze mai rapid, începând totodată să se coacă. Astfel, alimentele decongelate prin această metodă trebuie gătite imediat.

Ţine cont şi de faptul că unele alimente pot fi folosite chiar şi atunci când sunt îngheţate. Spre exemplu, carnea de pui sau unele fructe de mare. Verificaţi cu atenţie informaţiile de pe pachet pentru a afla dacă este cazul să procedaţi astfel. Bineînţeles, în acest caz, gătitul va dura ceva mai mult.

Dacă apelezi la decongelarea în frigider, carnea de pui sau de curcan va avea nevoie de o zi sau chiar ceva mai mult pentru a se dezgheţa complet. Pachetele mici cu carne se pot decongela în apă rece în aproximativ o oră. 

VEZI CONTINUAREA AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel