Folosiți bere ca îngrășământ pentru plante: vor crește sănătoase și vor înflori non stop

Folosiți bere ca îngrășământ pentru plante - vor crește sănătoase și vor înflori non stop. Sursa - Pexels
Folosiți bere ca îngrășământ pentru plante - vor crește sănătoase și vor înflori non stop. Sursa - Pexels

Plantele pot renaște cu bere. În acest articol vei afla cum se poate folosi berea ca îngrășământ pentru plantele din grădină.

Ideea de a folosi bere veche ca îngrășământ vegetal pare absurdă la început, dar are  multe beneficii. Dacă este folosită corect, berea are un efect pozitiv asupra plantelor. 

Tipul de planta nu contează: fie ca este de apartament, de pe balcon sau de grădină. Toate vor beneficia de nutrienții din bere.

Pune un vârf de cuțit din acest condiment pe pervazul geamului: vei uita pe loc de o grijă

Orzul pe care îl conține berea oferă minerale precum potasiu, fosfor și magneziu. Acești nutrienți pot fi găsiți și în îngrășămintele convenționale pentru plante.

Potasiul și magneziul sunt printre principalii nutrienți de care au nevoie plantele. Potasiul este responsabil pentru reglarea echilibrului hidric al plantei și, de asemenea, pentru întărirea țesutului celular. Ambii nutrienți promovează creșterea lor luxuriantă.

Berea ca îngrășământ: cantitatea potrivită este esențială

 

Folosirea berii vechi ca îngrășământ este o metodă grozavă dacă este folosită în cantitățile potrivite și nu mai mult de două ori pe lună.

Un punct important este că alcoolul acționează și ca o toxină celulară în plante. Deci, dacă le fertilizăm prea des și cu prea multă bere, plantele vor muri. Prin urmare, ar trebui să  fertilizăm plantele cu bere o dată sau de două ori pe lună. Desigur, berea fără alcool ar fi ideală.

Miros urât în casă? Cumpără două plante ieftine, cu un parfum încântător și problema va rămâne o amintire

Iată ce trebuie să faci: Amestecă un pahar de bere cu apă. Raportul dintre apă și bere ar trebui să fie în jur de 2:1, deci apa ar trebui să fie de două ori mai mult decât berea. Udă plantele cu acest amestec lângă rădăcini.

IMPORTANT:  berea trebuie lăsată deschisă peste noapte. Acest lucru permite ca acidul  carbonic să fie eliminat, deoarece această substanță dăunează plantelor.

Cu ajutorul berii ne protejăm și plantele de paraziți. Spălarea plantelor cu bere face frunzele strălucitoare și le protejează de afide, acarieni și agenți patogeni.

Plantele pot absorbi  nutrienții valoroși din bere și prin frunze, ceea ce le întărește și mai mult. Pentru a face acest lucru, turnați două linguri de bere într-un pahar cu apă. Înmuiați o cârpă în acest amestec și ștergeți frunzele plantei.

BONUS. Planta care este letală pentru muște, țânțari și alte insecte: puneți-o pe balcon și veți scăpa de insecte 

 

Pe timpul verii, pe lângă căldura insuportabilă, mai există o problemă destul de neplăcută: prezența insectelor.

Favorizate de temperaturile ridicate, insectele se înmulțesc și ne provoacă multe probleme. Printre cele mai comune insecte se regăsesc, cu siguranță, muștele și țânțarii, care profită de climatul favorabil pentru a se hrăni și a se reproduce. Mai avem apoi furnici, lăcuste, ploșnițe, precum și căpușe și purici, care ne atacă animalele de companie.

Pasta de dinți, un aliat de nădejde în gospodărie: 5 situații neașteptate în care o puteți folosi

Pentru a combate insectele, pot fi folosite diferite insecticide cumpărate sau care pot fi preparate chiar în casă, cu produse din cămară. Cu toate acestea, o altă modalitate de a elimina insectele, ar putea fi să crești plante carnivore, cum ar fi Sarracenia, numită și planta ulcior

Este o plantă carnivoră, care este letală pentru muște, țânțari și alte insecte. Sarracenia este o plantă originară din America de Sud și aparține familiei Sarraceniacee. Are o rădăcină rizomatoasă din care pleacă direct frunzele de culoare verde strălucitoare. Acestea din urma, dispuse în rozete bazale, formează organele tubulare, numite ascidii, care îndeplinesc o funcție foarte importantă.

Scapă de petele de pe prosoapele de bucătărie fără să le speli: o modalitate neobișnuită, dar eficientă

În interior, există multe glande, capabile să producă o substanță gelatinoasă colorată și parfumată care atrage insectele. Odată intrate în interiorul lor, insectele rămân prinse în apă și apoi sunt împinse încet în jos pentru a fi digerate de enzime.

De la începutul primăverii până la sfârșitul verii, saracenia înflorește.  În această perioadă, produce pețiole mici, pe care înfloresc florile, de obicei galbene, roșii sau maro.

Planta, care ține la distanță insectele, poate fi cultivată, cu ușurință, atât în ​​ghivece, cât și în curte.  Saracenia prefera solurile moi, umede, ușor acide, compuse dintr-un amestec de turbă și nisip. Pentru expunere, este de preferat să o așezi în medii luminoase și însorite. 

Ușa mașinii de spălat nu se deschide? Iată trei soluții eficiente cu care poți rezolva problema

Solul trebuie menținut umed.  Trebuie să udați planta în mod constant, mai ales în timpul verii. Este indicat să o irigați cu apă de ploaie sau apă distilată, deoarece apa prea calcaroasă ar putea altera calitatea solului.

Un lucru pe care nu trebuie să îl faceți este însă să administrați îngrășăminte. De fapt, saracenia este capabilă să obțină nutrienții necesari supraviețuirii sale doar prin digestia insectelor.

Fă acest lucru o dată pe lună și chiuveta nu se va înfunda niciodată: trucul pe care doar instalatorii îl cunosc

În ciuda faptului că este o plantă carnivoră, care este letală pentru insecte, saracenia nu este imună  la atacurile ciupercilor și al paraziților. Există paraziți și insecte, precum afidele, acarienii și omizile care ataca planta. În scurt timp, plana se poate usca.

Pentru a salva planta, este suficient să scufundăm saracenia, timp de 24 de ore, în apă demineralizată, care poate fi cumpărată din orice supermarket sau obținută de la unele electrocasnice, precum dezumidificatorul și aparatul de aer condiționat, sau din dezghețarea congelatorului.

În aceste cazuri, apa trebuie filtrată și apoi fiartă aproximativ 15 minute, pentru a preveni formarea algelor.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel