Urmărește emisiunea live


Cum faci îngrășământ pentru gazon. Ai nevoie de trei ingrediente banale

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Dacă vrei să-ți faci singur îngrășământul pentru gazon, trebuie să știi că ai o soluție la îndemână. Ai nevoie de trei ingrediente.

Pentru a prepara un îngrăşământ natural pentru gazon ai nevoie de o sticlă de bere de 500 ml, 120 ml de amoniac şi 250 ml şampon non-antibacterian pentru copii. Berea conţine drojdie, aşa că această băutură va contribui cu nutrienţi folositori pentru iarbă, dar şi pentru microorganismele din sol.

Amoniacul din acest îngrăşământ natural pentru gazon va contribui cu azot, un macroelement fără de care creşterea plantelor nu se poate face, scrie cumsa.ro. Şamponul ajuta pământul să absoarbă mai bine toate aceste ingrediente însă este nevoie să folosim un produs non-antibacterian pentru că microorganismele sunt foarte importante pentru creşterea gazonului. De asemenea, şamponul va ajuta îngrăşământul să se lipească de iarbă din curtea ta şi va face soluţia mult mai eficientă. Nu este obligatoriu să îl foloseşti.

Pune toate aceste ingrediente într-o găleată şi amestecă-le foarte bine. După aceea, adaugă şi şamponul şi amestecă totul foarte bine. Ai nevoie şi de un vermorel pentru a aplica acest îngrășământ. Asigură-te că aplici îngrăşământul în cantităţi egale pe toată suprafaţa.

Îngrăşământul ar trebui aplicat o dată la două săptămâni. Testează pH-ul solului în mod constant, pentru a te asigura că valoarea este cuprinsă între 6.0 şi 6.5. Gazonul are nevoie de îngrăşământ şi când vine toamna, pentru a îl ajuta după temperaturile ridicate şi perioadă stresantă de pe timpul verii.

Udarea gazonului

Atunci când precipitațiile nu sunt prezente, gazonul trebuie udat de regulă o dată pe zi, când nu bate soarele, dimineața sau seara, timp de 20-30 de minute. Aveți grijă să stropiți gazonul astfel încât apa să ajungă la rădăcini. Zonele expuse la soare se vor uda mai mult, în timp ce zonele mai umbrite se vor uda mai puțin.

Udarea se va face cu un furtun prevăzut cu un dispersor, un jet mai puternic putând produce erodarea solului, ajusto.ro. Trebuie avut grijă pentru o distribuire uniformă a cantității de apă. Pentru un metru pătrat de gazon este necesar să folosești în medie doi litri de apă. Cantitatea de apă poate să difere în funcție de condițiile meteo, în special în perioadele secetoase când gazonul are nevoie de mai multă apă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel