Ce faci când casa ta a fost invadată de ploșnițe. "Pot sta nemâncate, ascunse, până la 6 luni"

Ce faci dacă casa ta a fost invadată de ploșnițe. "Pot sta nemâncate, ascunse, până la 6 luni" / Foto: Captură video Pro Tv
Ce faci dacă casa ta a fost invadată de ploșnițe. "Pot sta nemâncate, ascunse, până la 6 luni" / Foto: Captură video Pro Tv

Află în articol ce trebuie să faci dacă casa ta a fost invadată de ploșnițe.

Pe lângă temperaturile insuportabile, oamenii se confruntă în această perioadă cu o altă problemă - ploșnițele. Ploşniţele de pat sunt insecte nocturne şi se hrănesc cu sângele gazdei. De cele mai multe ori, le aducem în casa din călătorii sau din spitale, şi se instalează în saltea, lenjeria de pat şi dulapuri, relatează Pro Tv.

"Oamenii care călătoresc, nu au mai luat contact atât de mult cu ele, au călătorit, şi au adus cu ei şi aceste ploşniţe. Ele sunt atrase de locuinţele oamenilor, se hrănesc cu sângele nostru, sunt active doar noaptea, trăiesc în spaţii foarte mici, crăpăturile paturilor, în crăpăturile mobilei. Ele sunt capabile să stea nemâncate, ascunse, până la 6 luni. După care tu zici că ai scăpat de ele şi după 6 luni revin sunt destul de greu de ucis, sunt sensibile la temperaturi de peste 50 grade Celsius şi la temperaturi joase, de minus 20.", a explicat Elena Iulia Iorgu, cercetător de la muzeul Grigore Antipa.

Cum scăpăm de ploșnițele din casă?

Cum scăpăm de ploșnițe? O singură ședință de dezinsecție a unei firme specializate poate rezolva problema. Totuși, de multe ori oamenii încearcă să găsească singuri soluții. 

"Substanţele chimice pe care le folosesc companiile care se ocupă de dezinfestare, sunt soluţii care funcţionează probabil în 50-60% dintre cazuri. Aceste soluţii nu sunt neapărat eficiente pentru că şi ploşniţele s-au adaptat. Sunt transportate şi din spitale, hoteluri, alte medii. O soluţie cu şoc termic, non-chimică non-invazivă poate fi utilizată în toate casele cu copii, căţei. Vorbim de 180 de grade Celsius. Aparatul reproduce mult mai uşor temperaturi de 150-180 grade, practic este un pistol care vine cu un adjuvant, o soluţie lichidă, care în momentul în care este dispersat, el omoară prin şoc termic undeva la 90% din ploşniţele adulte şi 100% dintre ouă, rămân întotdeauna 10% la sută, trebuie căutat foarte bine, în casă.", a explicat Constantin Paraschiv, directorul unui magazin cu accesorii de curăţat.

Dacă nu vrem să aducem ploșnițele în casele noastre ar trebui să fim foarte atenți atunci când mergem în vacanțe. În primul rând ar trebui ne cazăm doar în locuri curate și să ne asigurăm că nu sunt ploșnițe de pat acolo. Înainte de a ne întoarce din excursii ar trebui să verificăm bine bagajele. În cele mai multe cazuri, insectele sunt transportate în valiză și așa ajung în casele noastre. Hainele murdare trebuie puse în pungi sigilate, iar odată ajunși acasă ar fi bine să spălăm lenjeria de pat săptămânal, la temperaturi cât mai ridicate.

Una dintre cele mai utile insecte care trăiesc în casele noastre. E bine să nu o ucizi

O vedem mereu fugind și ne simțim puțin enervați, dar acest miriapod este un insectivor care ucide și mănâncă insecte așa că ne ajută să păstrăm casa curată.

Corpul miriapodelor este de formă alungită și lungimea lui variază de la o specie la alta de la până la 172 mm. Ele apar în mai mult culori și modele, dar cele mai comune fiind portocalii, maronii sau roșcate.

Cu cele 15 perechi de picioare grațioase, miriapodul este un prădător capabil și foarte rapid al insectelor nedorite, cum ar fi ploșnițe, gândaci, termite, furnici. Acestea din urmă în special sunt o adevărată delicatesă pentru miriapode, care nici nu disprețuiesc nici țânțarii sau moliile.

Miriapodele preferă locurile care nu sunt prea calde și care sunt puțin umede, așa că cei suficient de norocoși să le aibă ca și colegi de cameră le vor găsi adesea lângă ferestre, pivnițe, băi sau în crăpăturile în pereților. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel