DCNews Câte E-uri conține pâinea pe care o mănânci

Câte E-uri conține pâinea pe care o mănânci

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania a efectuat un nou studiu comparativ privind conținutul de E-uri ale sortimentelor de pâine feliată ce se comercializează pe piața românească.

Peste 50% din sortimentele de pâine feliată conțin E-uri. Mai mult, patru dintre produsele de panificație studiate conțin un număr de 8 E-uri. Există totuși și un număr mare de produse care sunt fabricate fără E-uri.

Cea mai bogată pâine în astfel de substanțe este Miez Toast de la S.C. Karamolegos Bakery Romania S.A. Aceasta conține : E 475 Esteri poliglicerici ai acizilor grasi, E 471 Mono si digliceride ale acizilor grasi, E 330 Acid citric, E 300 Acid ascorbic, E 270 Acid lactic, E 263 Acetat de calciu, E 262(ii) Diacetat de sodiu, E 322 Lecitina din soia.

Este urmată de Poiana Soarelui, care are în componență 6 E-uri: E 300 Acid ascorbic, E 170 Carbonat de calciu, E 472e Esteri mono si diacetil tartici ai mono si digliceridelor cu acizi grasi, E 322 Lecitina, E 481 Lactilat de sodiu, E 282 Propionat de calciu.

La polul opus, cu zero E-uri, se află câteva sortimente de șa S.C. Dobrogea Grup S.A, Vel Pitar, Smart Food Solutions și S.C. Titan S.A.

CITEȘTE TOT STUDIUL

Știri similare din categoria Vezi toate articolele