Lungimea contează! Standardul, stabilit științific

  

Un studiu realizat de Carnegie Mellon University a stabilit că lungimea contează, ba chiar a convins autoritățile să adopte noi standarde.

Astfel, s-a dovedit că lungimea parolei pentru computer sau internet oferă o siguranță mai mare decât formulele complicate, cu cifre, litere și caractere speciale. De asemenea, folosirea unei fraze pentru drept parolă evită încurcăturile și lapsusurile.     Folosirea unor coduri secrete impunea, deseori, folosirea butonului ”Ați uitat parola?”. Noile standarde sunt adoptate de un număr mare de agenții guvernamentale și se vor impune în practica marelui public, scrie The Washington Post. Frazele folosite pentru codare trebuie să aibă între 16 și 64 de caractere, să fie ușor de memorat și să nu fie ușor de ghicit de către cunoscuți.

Alte studii remarcă, însă, că oricât de bune ar fi parolele sau passphrase-urile folosite, hackerii vor avea acces la datele personale. Majoritatea atacurilor are loc asupra serverelor care memorează parolele folosite și astfel au acces la conturile personale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel