Înainte să pui adidașii în mașina de spălat, trebuie să fii atent la câteva aspecte.
Dacă vrei să-ți cureți o pereche de adidași la mașina de spălat, ține cont mai întâi de instrucțiunile lăsate de producător. În general, adidașii făcuți din materiale ca nailon, bumbac sau poliester se pot curăța în mașina de spălat.
În cazul în care ai o pereche de adidași din piele, piele întoarsă, vinilin sau cauciuc, e nevoie de o curățare manuală. De asemenea, adidașii care au mătase sau o anumită broderie trebuie duși la un atelier specializat.
Următorul lucru pe care trebuie să-l faci dacă ai stabilit că poți curăța adidașii la mașina de spălat este să scoți șireturile. Le poți curăța separat sau le poți pune într-un săculeț special, în mașina de spălat.
Dacă producătorul recomandă, spală branturile adidașilor separat, cu o perie moale, apă și puțin detergent lichid. Fără această recomandare, le poți pune fără nicio problemă în mașina de spălat. Poți presăra și niște bicarbonat de sodiu pentru a îndepărta mirosul urât. Bicarbonatul de sodiu trebuie lăsat pe branturi până a doua zi, iar apoi, îndepărtat cu o perie moale.
În cazul în care încălțămintea are urme de noroi, murdărie sau mici pietricele, curăță folosind o scobitoare și/sau o periuță veche locurile greu accesibile.
Pune perechea de adidași în mașina de spălat într-un sac special, selectează programul mașinii de spălat pentru haine delicate, dar și curățarea cu apă rece. Folosește detergent lichid, în loc de cel solid, scrie cumsa.ro.
Lasă adidașii să se usuce în mod natural, la aer, preț de câteva zile.
Dacă ai o cabină de duș acasă, probabil că te-ai lovit de depunerile de calcar cauzate de apa dură. N-ai reușit până acum să cureți cabina de duș așa cum ți-ai fi dorit? Ei bine, ai nevoie de o soluție cu oțet sau lămâie și bicarbonat de sodiu.
Soluția cu oțet și bicarbonat de sodiu
Oțetul dizolvă petele de apă dură și depunerile de săpun, iar bicarbonatul de sodiu acționează ca un abraziv.
Mai întâi, trebuie să umpli cu oțet un recipient cu pulverizator. Apoi, pulverizează oțetul pe toată suprafața cabinei de duș afectată de depunerile de calcar și lasă-l să acționeze timp de 10 minute.
După cele 10 minute, ia un burete, pune pe el bicarbonat de sodiu și freacă bine cabina de duș.
În cele din urmă, trebuie să clătești geamul cu apa de la duș, iar apoi să-l ștergi cu o lavetă din microfibră. Încearcă, la final, să folosești și un produs pentru curățarea geamurilor.
Soluția cu lămâie și bicarbonat de sodiu
Citește continuarea articolului AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News