Rovana Plumb: Programul Fiecare Copil în Grădiniță va fi extins la nivel național

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a anunțat, luni, în timpul unei vizite efectualte la o grădiniță din comuna Mănești, Dâmbovița, că programul care ajută copiii săraci să meargă la grădiniță și de care beneficiază în prezent 2.400 copii va fi extins la nivel național.

 

Aflată, luni, în vizită la grădinița de copii din localitatea Drăgăești-Pământeni, comuna Măneşti, judeţul Dâmbovița, unde Asociația OvidiuRo (OvR), Consiliul Județean şi Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița implementează programul Fiecare Copil în Grădiniță (FCG), care încurajează educația timpurie a copiilor săraci, ministrul Rovana Plumb a declarat: „Apreciez foarte mult efortul special al Asociaţiei OvidiuRo în derularea acestui proiect. Programul care ajută copiii săraci să meargă la grădiniță va fi extins la nivel național, astfel încât mii de copii defavorizați să poată merge la grădiniță și să ajutăm, astfel, împreună mai multe familii din România. În acest sens am semnat, în luna aprilie, un acord de parteneriat cu Asociația OvidiuRo”, a precizat ministrul Muncii.

În județul Dâmbovița, unde acest program inovator este prezent din 2010 în localitățile Gura Șuții și Potlogi, în acest an școlar sunt ajutaţi să meargă la grădiniță de trei ori mai mulți copii defavorizați față de anii înteriori, întrucât programul va fi extins în alte patru comunități: Cojasca, I.L. Caragiale, Mănești și Moroeni.

Alături de ministrul Muncii, la grădiniţa din Dâmboviţa au fost prezenţi E.S. Tove Bruvik Westberg, ambasadorul Norvegiei în România, Leslie Hawke, co-fondator al Fundaţiei Ovidiu Ro, Adrian Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Dâmbovița și Ionuț Sibian, directorul executiv al Fondului pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC).

Cine beneficiază de FCG

Cu o valoare de 244.131 euro, programul FCG lansat de Asociația OvidiuRo (OvR) și Ministerul Educației, în 2010, este finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România.

FCG stimulează părinții să-și aducă zilnic copiii la grădiniță, oferindu-le tichete sociale în valoare de 50 lei pe lună. Copiii se califică pentru program pe baza veniturilor familiei, condițiilor de trai și nivelului scăzut de educație al părinților. Pentru a primi tichetele, copiii trebuie să fie prezenți zilnic la grădiniță, iar părinții trebuie să participe la o întâlnire lunară cu profesorii și de 5 ori pe lună, la Ziua Părinților.

Primul județ care a alocat fonduri pentru acoperirea tichetelor sociale a fost Cluj, la începutul anului 2014, prin intermediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel