Castelul de lut Valea Zânelor, afacerea interesantă a unui bucureștean

Un bucureștean și-a dorit o casă de poveste și construiește la poalele munților Făgăraș un castel de lut. Construcția, deși nefinalizată, reușește să atragă atenția oricui o privește. 


La Porumbacu de Sus, în județul Sibiu, Răzvan Vasile, din București, construiește un adevărat castel, doar că folosește materiale naturale.

Castelul de lut Valea Zânelor are zece camere şi o amprentă la sol de 320 de metri pătrați. La fundație s-au folosit pietre și beton, structura este de lemn, iar pereții sunt ridicați din cob, un amestec de pământ, paie, argilă, apă și nisip. Acoperișul este din șindrilă de molid. Tencuiala exterioară este din var și nisip, iar turnurile sunt din piatră de râu.

Clădirea atrage deja toate privirile, iar până în vară proprietarii vor să finlizeze lucrările și să o introducă în circuitul turistic.

"Este o casă care respiră, își păstrează o umiditate constantă", a declarat proprietarul pentru România TV.

Până acum, familia Vasile a investit 200.000 de euro în această construcție, dar pentru amenajările interioare și pentru introducerea clădirii în circuitul turistic se caută un viitor asociat sau un investitor.

De asemenea, proprietarul are în plan și construcția unui restaurant, astfel că întregul castel de lut va avea o suprafață de 500 de metri pătrați și va fi structurat pe două nivele, parter și mansaradă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel