Alba: Oana Badea (PNL), prima femeie aleasă primar de oraş în judeţ după 1989

Oana Badea, fostul secretar de stat din Ministerul Educaţiei,  a câştigat pentru PNL alegerile din municipiul Aiud, cu 38,91%, fiind prima femeie aleasă în funcţia de primar într-un oraş din Alba după 1989.

Oana Badea a participat şi la alegerile din 2012, din partea PDL, când a obţinut cu aproape o mie de voturi mai puţin decât liberalul Horaţiu Josan, ce a câştigat atunci al patrulea mandat de primar.

Potrivit rezultatelor oficiale finale, Oana Badea a fost votată de 3.915 persoane, ceea ce înseamnă 38,91% din cele 10.060 de voturi valabil exprimate. Badea a fost urmată la peste o mie de voturi distanţă de social-democratul Liviu Octavian Rusu, fost viceprimar în mandatul recent încheiat şi fost primar între 2000 şi 2004, care a obţinut 28,19%.

Liderul UDMR Alba, Lorincz Helga, a fost votată de 1.009 alegători, adică de 10,02%. Ea a fost urmată, cu 9,52%, tot de o femeie, Ionela Danciu, candidat independent. Aceasta a dat, în urmă cu câţiva ani, statul român în judecată şi a avut câştig de cauză, schimbând practic legislaţia, nemulţumită că primea o indemnizaţie lunară pentru îngrijirea unui singur copil, deşi ea a născut trei copii.

Doi dintre candidaţi, Nicolae Ţon (ALDE) şi Ioan Moldovan (UNPR), au avut 5,93%, respectiv 5, 76%. Pe ultimul loc s-a clasat Valeriu Bedelean, de la PMP, cu 1,64%. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel