TRAFIC medicamente false. Pericol medicamente românești

Călin Gălășeanu, președintele ARPIM, a fost invitat la DC News Live, unde a vorbit despre medicamentele românești ca variantă la medicamentele străine și despre medicamentele false.

Întrebat dacă un pacient nu foarte informat trebuie să se teama de medicamentele românești ca variantă mai ieftină pentru medicamentele straine, Călin Gălășeanu a spus: "Primul care trebuie să informeze corect pacientul este medicul curant. După care, urmează farmacistul care are un rol foarte important în tot ce înseamnă terapie medicamentoasă. Există Agenția Națională a Medicamentului care veghează asupra tuturor domeniilor legate de politica medicamentului, astfel încât pacienții români să fie tratați cu produse sigure și acceptate".

De asemenea, întrebat la DC News Live cât de mare este "traficul" de medicamente neautorizate în România, Călin Gălășeanu a zis: "Nu cred că avem date în acest sens și prefer să nu speculez. Este un fenomen care - dacă există - este îngrijorător din două motive: primul se referă la siguranța bolnavului, iar al doilea este legat de factorul economic. Nimeni nu ar trebui să dea bani pe medicamente false care pot face și rău".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel