Studiu: Viața după moarte există, afirmă cercetătorii germani

Oamenii de știință germani au demonstrat printr-un experiment clinic că există viață după moarte.

O echipă de psihologi și medici asociați cu Universitatea Tehnică din Berlin au anunțat, vineri dimineață, că au demonstrat că există viață după moarte, scrie worldnewsdailyreport.com.

Acest anunț uluitor se bazează pe concluziile unui studiu în care s-a folosit un nou tip de supraveghere medicală a experiențelor din apropierea morții, care permite pacienților să fie în moarte clinică pentru aproape 20 de minute înainte de a reveni la viață.

Acest proces controversat, care a fost repetat pe 944 de voluntari de-a lungul ultimilor patru ani, necesită o combinație complexă de droguri, incluzând epinefrina și dimetiltriptanina, destinată să-i permită corpului să supraviețuiască stadiului de moarte clinică, cât și procesului de reanimare fără distrugeri. Corpul subiectului a fost pus apoi într-o stare temporară de comă indusă de un amestec de alte droguri care trebuie filtrate de sânge în timpul procesului de reanimare, 18 minute mai târziu.

Citește și Există viață după moarte? Iată ce spun psihiatrii

Durata extrem de lungă a experienței a făcut posibilă doar recent dezvoltarea unei noi mașini de resuscitare cardio-pulmonară numită AutoPulse. Acest tip de echipament a fost deja folosit de-a lungul ultimilor ani pentru reanimarea oamenilor care au fost morți undeva între 40-60 de minute.

În trecut, în mai multe reviste medicale, au fost emise ipoteze conform cărora experiențele din apropierea morții au caracteriticile halucinațiilor. Dar Dr. Berthold Akermann și echipa sa, dimpotrivă, le consideră probe ale existenței vieții de apoi și o formă de dualism între minte și corp.

Cercetătorii au monitorizat operațiunile și au strâns mărturiile subiecților. Deși există mici variații de la un individ la altul, toți subiecții au unele amintiri din perioada de moarte clinică, și o mare parte dintre ei descriu unele senzații similare. Cele mai multe amintiri comune includ o detașare de corp, o stare de levitație, liniște totală, siguranță, căldură, și prezența unei lumini copleșitoare.

Oamenii de știință sunt conștienți de faptul că multe dintre concluziile lor ar putea șoca pe foarte mulți oameni, cum ar fi faptul că multe dintre convingerile lor religioase nu corespund cu senzațiile și experiențele pe care le descriu diferiții subiecți la sfârșitul experimentului. În fapt, între voluntari se numără creștini, musulmani, evrei, hinduși și atei.

"Știu că rezultatele noastre ar putea perturba credințele multor oameni, dar, într-un fel, noi tocmai am găsit răspunsul uneia dintre cele mai mari întrebări din istoria omenirii, așa că sper ca aceste persoane să ne poata ierta – Da, există viață dupa moarte și se pare că acest lucru este valabil pentru toată lumea (se aplică tuturor)", a declarat Dr Ackermann.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel