Doi grei din PNL, excluși după fuziunea cu PDL. Blaga: Articolul anti-penali e valabil pentru toți

Președintele PDL, Vasile Blaga, spune că statutul noului partid rezultat din fuziunea PNL - PDL se va aplica tuturor membrilor, chiar dacă acesta va include un articol anti-penali care va duce la decapitarea unor nume cu greutate.


Vineri, la remarca unui jurnalist că un articol anti-penali din statutul noii formațiuni ar duce la excluderea unor liberali precum Tudor Chiuariu sau Florin Țurcanu, Blaga a răspuns:

"Acest statut se adresează tuturor membrilor noului partid și este obligatoriu pentru toți. Eu n-am discutat personal cu unul sau cu altul, nici nu mă intereează acest lucru. (Liberalii) l-au aprobat în Delegația Permanentă, l-au aprobat în unanimitate în Colegiul Director luni, îl vom aproba în ambele congrese și în congresul comun și el va fi consituția noului partid", a declarat Vasile Blaga la Adevărul Live.

Ponta: PNL mi-a luat o piatră de pe inimă

O versiune nefinalizată a statului prevedea excluderea unui membru condamnat la închisoare "cu executare". Blaga nu a detaliat vineri dacă varianta finală a statului se referă la condamnații cu executare sau și la cei cu suspendare. Însă surse din PDL au explicat pentru DC News că sintagma din statutul finalizat este aceea de "condamnat penal".

Astfel, liberalii Tudor Chiuariu și Florin Țurcanu, condamnați la închisoare cu suspendare, își vor pierde calitatea de membru odată ce noua formațiune se va oficializa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel