Adevăratul atelier al lui Santa Claus. Imagini în China

În "orașul Crăciunului" din Yiwu nu există zăpadă sau elfi, doar 600 de fabrici care produc 60% din toate decorațiunile din lume.

Totul este colorat în roșu și acesta este centrul atelierului lui Moș Crăciun, care se află la mii de mile de Polul Nord, în orașul chinez Yiwu, scrie theguardian.com.

De acolo vin aproape toate globurile, beteala și instalațiile pentru împodobit bradul și casele.

Botezat "Orașul Crăciunului din China", acesta adăpostește în general emigranți, care vin să lucreze în cele 600 de fabrici, câte 12 ore pe zi, pentru maximum 200 sau 300 de lire pe lună.

Wei, un băiat de 19 ani care a venit aici cu tatăl său pentru a lucra, spune că acesta poartă o căciulă de Moș Crăciun, dar nu în spiritul sărbătorii, ci pentru a evita ca părul să i se coloreze în roșu de la vopseluri. Ei schimbă, de asemenea, cel puțin 10 măști pe zi, încercând să evite inhalarea prafului colorant. 

Vor să strângă bani pentru nunta lui Wei și apoi să se întoarcă acasă, unde speră să nu mai vadă vreodată pudră colorantă.

Deși produc cantități imense de decorațiuni, zilele de glorie ale fabricilor se pare că au trecut, pierzând clienți din cauza giganților de pe internet, ca "Alibaba" sau "Made in China".

CITEȘTE ȘI: Crăciun în stil Feng Shui. Ce presupune

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel