În ce zonă a României s-ar afla cel mai vechi sat din lume. Ultimul scenariu al protocroniștilor

Un scenariu protocronist încearcă să demonstreze că în țara noastră s-a aflat centrul dezvoltării umanității. Teoria circulă pe Internet. Istoricii Augustin Deac, Paul Lazăr Tonciulescu, Nicolae Densușianu și Cornel Bârsan susțin că teritoriul pe care se află România este vatra în care s-a născut și a evoluat omul. Pentru susținerea teoriei, istoricii dau exemple referitoare la cele mai vechi așezări de pe teritoriul țării și la obiectele descoperite acolo.

Potrivit istoricilor, în Oltenia a fost descoperită cea mai veche așezare din lume, care datează de circa 18.000 ani.

Aceeași protocroniști susțin că un târnăcop de miner descoperit pe teritoriul României este cel mai vechi din lume, având 8.000 de ani. Totodată, datarea târnăcopului corespunde cu apariția cei mai vechi activități metalurgice a aramei din lume.

Istoricii susțin că pe teritoriul României s-a inventat arcul și au apărut primele furnale din Europa.

Traco-dacii, civilizație anterioară celei sumeriene

Traco-dacii reprezintă cea mai veche, mai numeroasă (180-200 de triburi) și mai înaltă cultură de pe Pământ, anterioară civilizației sumeriene, potrivit lui Augustin Deac, lui Paul Lazăr Tonciulescu, lui Nicolae Densusianu și lui Cornel Bârsan. Traco-dacii puteau fi găsiți în întreaga Europă, dar și în Asia Mică și Africa. Mai mult, istoricii au menționat că de pe acest teritoriu au plecat și s-au format celelalte popoare indo-europene și nu numai. Istoricii îi amintesc pe iranieni, carieni, italici, frygieni, sciiți, cimmerieni, triburile iberice, basci, sarmați, eleni și fenicieni.

Cele mai vechi scrieri, pe teritoriul românesc

Scrisul a apărut în spațiul tracic și abia mai târziu în spațiul greco-roman, dus acolo de triburile care au migrat din zonă, potrivit platformei Efemeride.

O altă descoperire importantă este cea mai veche scriere din lume, care nici până în prezent nu a fost înțeleasă în totalitate, reprezentată de alfabetul de la Tărtăria. Tăblițele descoperite lângă Alba au o vechime de 6000 de ani și, conform arheologilor, au inscripționate cele mai vechi litere din lume.

Prima școală de sine stătătoare

În jurul anului 1400 Î.C, în Tracia nord-Dunăreană, apare cea dintâi școală cu local de sine stătător din lume, numită Androniconul. Lecțiile erau ținute de preoții Zamolxieni, care predau toate disciplinele universitare începând cu teologia.

Conform mărturiilor rămase posterității lui Platon și Socrate, însuși Pitagora și-a completat studiile la școala Zamolxiană.

Spațiul românesc, descris în Biblie

Potopul descris în Biblie a avut loc pe malul vestic al Mării Negre, iar populația descrisă îi reprezintă pe antecesorii românilor, potrivit studiilor efectuate în 1995 de savanții americani.

Mai mult, Olimpul, legendarul munte din mitologia greacă (ULIMP- Lumină sau Splendoare, în limba traco-dacă), era muntele Bucegi, pe care nu întâmplător dăinuie al doilea Sfinx de pe Pământ.

Istoricii susțin că românii păstrează în continuare limba, portul, obiceiurile, tradițiile strămoșilor de acum 7.000 de ani. Aceștia argumentează că analizele de sânge demonstrează că în ciuda numeroaselor invazii, inclusiv mult distorsionată ocupație romană, românii și-au păstrat puritatea genetică, specifică strămoșilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel